Gå videre til hovedindholdet

Æbler mig her og æbler mig der...

Her kommer ikke kun én men hele tre ting, jeg har lavet af de æbler, som kommer fra træet i gården. Nu er jeg også ved at være til bunds i dem og de har holdt godt! Mange er gået til bagværk og overraskende nok har jeg også brugt dem i suppe! Bare se her:

Først var det Meyers lækre æblemuffins, der stod for skud og som nu ligger trygt i min fryser og venter til en kold og grum dag, hvor de kan nydes med en lækker frosting...


Klik på billedet, så kommer du videre til opskriften. Denne gang prøvede jeg at erstatte 50g af hvedemelet med 50g mandelmel og de smagte bare endnu bedre end de originale!

Dernæst stod den på en lækker suppe, som jeg stødte på inde hos Sabina. Den lød simpelthen så indbydende, at jeg bare måtte prøve den...


Suppen er en karrysuppe med gulerødder, kokosmælk og æbler, super stærk (så pas på med karrypastaen) og super lækker, når efterårsvinden bider og det er bestemt ikke sidste gang vi skal have den herhjemme. Den eneste påtale min kære mand havde var: IKKE NOK BACON... Så da vi fik rester var der bestemt nok bacon!


Opskriften kan du finde HER hos Sabina og så bør jeg lige nævne, at jeg ikke er stor fan af koriander, så jeg byttede korianderen ud med 2 tsk. revet frisk ingefær, som jeg er stor fan af.

Sidst men bestemt ikke mindst et sukkerfrit bagværk. Lækre muffins med æbler og kanel, som er rigtig gode og indeholder langt færre kalorier, da der bages med rugmel og sukkeret erstattes med sødemiddel.


Opskriften på disse skal i bestemt ikke snydes for. Portionen her rækker til 12-14 muffins.

Muffins med kanel og æble
50g skummemælkspulver
100g rugmel
150g Perfect Fit, Isis (jeg havde kun Perfect Strø hjemme, så det brugte jeg i stedet)
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. stødt kanel
150g blødt smør
5 æg
1 æble

Kom alle de tørre ring i en skål. Bruger du Perfect Fit, skal dette tilsættes her. Bruger du derimod Perfect strø skal dette piskes sammen med æggene og smør.
Pisk smør godt i en anden skål og tilsæt ét æg ad gangen og pisk det rigtig godt med håndmixeren.
Riv æblet groft. Bland alle tingene sammen og vend æble i dejen til sidst.

Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Hvad har du brugt dine æbler på?

Kommentarer

  1. Mums. Det er nu noget af det bedste ved efteråret. Alle de lækre ting man kan lave med æbler. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det nemlig! Jeg elsker at man bruger denne tid på at konservere og gemme til de "hårde" tider og når man er vokset op med det, så hænger det bare ved :D

      Slet
  2. Sikke der har været gang i æblelækkerierne!

    SvarSlet
  3. Iiih jeg elsker også alle æblerne, og det er med at nyde dem, så længe det varer ;)
    Ps. de smukke muffins har du lavet dem i IKEAs form til selve papirsformene siden du har kunne lave dem så smalle og høje? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig! Man kan nu være heldig stadig at kunne tiltuske sig nogle af de sene sorter fra venlige naboer eller familie ;)
      Jeg har nemlig lavet dem i den høje smalle form - den er rigtig god af have og BILLIG :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh