Gå videre til hovedindholdet

Mad skal der til - del 2

Se jeg er jo slet ikke færdig med at berette om de herlige barselsbesøg vi har haft herhjemme og maden der er blevet serveret hertil...

Karin og hendes dejlige datter My var på besøg en formiddag. Vi havde egentlig en aftale den dag, hvor jeg endte med at skulle på sygehuset for at føde, for Karin havde vundet en give away jeg havde kørt på Madmama og så kunne hun jo både se mave og endelig få sin give away. Det endte dog med, at Karin og My kom på barselsbesøg i stedet og vi havde en rigtig hyggelig formiddag sammen.

Jeg havde bagt lidt lækkert til lejligheden, jeg skulle lige afprøve et par lækre opskrifter bl.a. en på en sukkerfri krydderkage og er du bims den var god - det synes mine smagsløg i hvert fald! Det bliver ikke sidste gang, den bliver lavet herhjemme... Dog snød jeg en smule og brugte en almindelig mørk chokolade til overtrækket, for det der sukkerfri chokolade, det koster altså en halv arm!






Krydderkage
25g Perfect Strø, Isis
2 æggehvider
50g flydende margarine
2 dl mælk
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær (eller 1 spsk. friskrevet ingefær)
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. flydende sødemiddel (jeg brugte agavesirup)
100g mandler
100g rugmel
1 tsk. bagepulver

Pynt:
30g hasselnødder
85g mørk chokolade

Pisk strøsukker og æggehvider stive. Bland flydende margarine, mælk, krydderier og flydende sødemiddel i en skål. Blend mandlerne til en fin mel og bland denne sammen med rugmel og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen i en form med bagepapir og bag den ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen og smør det ud over kagen. Drys med ristede hasselnødder og lad chokoladen størkne.

En rigtig dejlig let kage med den der super lækre krydrede smag, bare ikke nær så sød, som originaludgaven og det kan jeg rigtig godt lide... En kage jeg varmt kan anbefale, hvis du lige som mig godt kan lide krydderkage og ikke har lyst til at indtage de store mængder sukker, som normalt er i den slags kage...


Udover kagen og frugterne havde jeg også lige bagt en omgang hurtige boller med hvid hvede og grahamsmel. De blev ikke så luftige som jeg gerne ville have det, men de smagte godt og mættede!

Kommentarer

  1. Den sukkerfrie ser meget lækker ud - den må jeg prøve.
    Herhjemme trænger vi tit til noget godt, men det kan ses. Og nu er det ikke sommer mere, hvor der hele tiden er en anledning til lækre indtag. Så dit sukkerfrie forslag MÅ prøves.
    Bollerne, hvad opskrift bruger du der, er det "bare" en klassisk, hvor du erstatter noget af det hvide hvede med groft?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ikke - du må lade mig høre, hvad i synes om den :D
      Det er bare en almindelig bolleopskrift, men du kan også bruge den jeg har her på bloggen, der hedder brusebadsboller - minimal hævetid og altid gode boller uanset meltype :D

      Slet
  2. Mums, den lyder lækker den kage! Jeg er ret vild med sådan nogle krydrede kager, men laver dem desværre for sjældent :o(

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh