Gå videre til hovedindholdet

Mad skal der til - del 3

Det sidste barselsbesøg, jeg havde fornøjelsen af at have var fra Mie og hendes dejlige lille datter Chanel, der havde taget turen herop helt fra Randers! Chanel er kun 14 dage ældre end vores Theresa og jeg synes det var så sødt af dem, at de havde lyst til at besøge os. Jeg håber vi får muligheden for at kigge ned til dem en dag også - måske hvis jeg kan låne en bil, det ville være skønt!

Vi havde i hvert fald nogle hyggelige timer med mad og drikke og så havde Mie super lækre gaver med i form af hjemmelavet saft! Ihh jeg var i himlen - den æblesaft er virkelig to die for! Godt jeg har en hel flaske endnu og så er den uden sukker - det er næsten det bedste af det hele...

Jeg kvitterede til gengæld med lidt spiseligt i form af et lækkert brød med pålæg og grønt samt denne lækre gulerodskage:


Den er sukkerfri lige bortset fra frostingen som er en reel creamcheese frosting med flormelis og så smagte den super godt! Jeg forærede halvdelen til vores overboer, som også smovsede godt, for jeg kunne ikke spise den alene og min kære mand er ikke til creamcheese frosting, så ingen kage til ham... Det er en kage, som jeg helt sikkert kunne finde på at lave igen bare fordi den har en rigtig lækker smag og opskriften skal i da bestemt heller ikke snydes for:

Gulerodskage
200g gulerod
100g hasselnødder
2 æg
125g Perfekt Strø fra Isis
100g mandler
10g bagepulver
75g rugmel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
15g rapsolie

Creamcheese Frosting
Flødeost
Flormelis
Citronsaft

Skræl og riv gulerødderne. Hak hasselnødderne og blend mandlerne til mel. Æggene piskes sammen med strøsukker og stilles til side. Bland dernæst de tørre ingredienser med krydderierne. Rør det sammen med gulerødder og olie. Vend forsigtigt blandingen i æggemassen og hæld dejen over i en springform. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter og så kan du jo røre creamcheese frostingen sammen imens. Lad kagen køle af og smør glasuren ovenpå.

Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh