Gå videre til hovedindholdet

Når manden skal i by skal der jo sørges for værtindegaven...

Så det blev der! Jeg sendte altså manden af sted til arrangement hos en kammerat i forrige uge og han bad selv om at få en lille værtindegave med, nu hvor de var en flok gutter, der bare kom og invaderede lejligheden. Det endte med at blive en omgang chocolate fudge cupcakes og et glas hjemmelavet æble/vanille-marmelade.


Chocolate Fudge Muffins
ca. 10 stk.

100g smør
100g sukkerfri hvid crispy chokolade (jeg brugte ikke den sukkerfrie variant)
100g sukkerfri mørk chokolade (jeg brugte ikke den sukkerfrie variant)
2 hele æg
20g valnødder
50g mandler
80g rugmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. flydende Sød
evt. 5 spsk. sukkerfri marmelade (kan undlades, men så skal bagetiden reduceres)

Pynt: Ricotta frosting (150g ricotta, lidt citronskal, 3-5 dråber flydende Sød og ½ tsk. vanillepulver)

Smelt smørret. Knæk chokoladen heri og bland det sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Knus valnødderne med hænderne og kom dem i.
Blend mandlerne til mel i en foodprocessor eller minihakker. Bland rugmel og bagepulver i og rør det godt sammen. Sødemidlet røres i marmeladen og alle ingredienserne blandes herefter sammen.

Fyld 10 muffinforme og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter. Lad dem køle helt af inden frostingen puttes på.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Dejlig værtindegave - og meget overskudsagtig ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D Jeg var så heldig, at mine børn sov rigtig godt en aften og så var der tid til det ;)

      Slet
  2. Rigtig lækker værtinde gave, mums:0)
    God weekend til dig!

    SvarSlet
  3. Hvor fornemt, er sikker på de må være faldet i god jord :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gjorde de bestemt, for efter han havde været derovre sidst havde han æblesmør og remoulade relish med tilbage som tak :D

      Slet
  4. Det er godt nok en lækker værtindegave! Den kan kun have vagt glæde.

    Hav en skøn søndag!

    SvarSlet
  5. Uh ja for søren da! Den må have vakt glæde!

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt sikkert - kan rigtig godt lide at give noget spiseligt og hjemmelavet i stedet for blomsterne, det andet holder lidt længere, med mindre det selvfølgelig smager ustyrligt godt ;)

      Slet
  6. Sikke en fin værtindegave - og helt perfekt til en herre, hvor blomster måske ikke er helt passende :-)

    Mange hilsner fra

    Anne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig - selvom det nu var til kammeratens kæreste, som skulle holde dem ud en hel lørdag ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh