Gå videre til hovedindholdet

Noget om patchwork og tid...


For nogle år siden, blev jeg meget inspireret af folk omkring mig i blog verdenen, som lavede patchwork. Patchwork var noget jeg lavede i folkeskolen i forbindelse med temauger (tror det var da vi havde om Amerika og indianere...)

Dengang synes jeg, at der var noget afslappende og terapeutisk over de der 6-kantede lapper, der skulle klippes og syes og tilbage i 2015 var det blevet moderne igen at lave patchwork i alle mulige afskygninger med forskellige former og mønstre. Da jeg havde en ret stressende periode på mit arbejde i efteråret 2015, lånte jeg en masse bøger på biblioteket og gik i gang med at finde inspiration, så jeg kunne komme i gang med et patchwork.

Jeg fandt en fin opskrift på en taske til strikketøj, som var lavet af klassiske patchwork seks-kanter og tænkte det ville være en fantastisk gave til min svigermor til jul. Meget optimistisk, men sådan er jeg anlagt....

Den blev ikke færdig til julen og heller ikke den næste kommende fødselsdag eller jul året efter, men i år - 2019 blev den færdig - lige omkring påske...


Det sjove er, at alle sekskanterne har været syet sammen længe, men den manglede bare lige at blive syet ordentlig sammen til en taske, få monteret foer og hanke... Det tager tid og har man ikke det, må det vente...



Svigermor blev super glad og jeg fik et syprojekt mindre i kurven - ren win-win situation lige der!

Man skulle tro, at jeg havde lært det, men jeg er faktisk lige startet op med at klippe nye sekskanter til en ny pude - denne gang af mandens aflagte jeans... Så må vi se, hvornår den bliver færdig...

Kommentarer

  1. Hvor er den bare virkelig fin! Man skal huske ikke at slå sig selv i hovedet med hvad man ikke lige når, men i stedet glædes over når man afslutter et projekt og er tilfreds med resultatet :) Jeg hepper på din jeans-pude, de er monster fede - jeg har også masser af cowboystof liggende klar, en eller anden dag kommer jeg også dertil.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Libbie :) Og ja, du har helt ret! Jeg skal blive meget bedre til at glæde mig over dét, jeg når, i stedet for at ærgre mig så meget over dét, jeg ikke når, for jeg får det jo gjort på et eller andet tidspunkt alligevel :) Og nu glæder jeg mig faktisk lidt til at komme i gang med det - på et eller andet tidspunkt ;)

      Slet
  2. Jeg har lavet patchwork i flere perioder af mit liv, lige siden jeg var en lille pige faktisk. Sidste år tog jeg fat igen - tæpperne blev ikke færdige, jeg mangler lige den sidste montering og quiltning. Men glæden over at sy og se strimler af stof forme sig igennem mine hænder og maskinen, var magisk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh det lyder skønt! Quiltning har jeg ikke rigtig gjort mig i... har set flere gøre det og det er SÅ smukt :) Jeg er heller ikke kommet så langt med mit nyeste patchwork projekt, men lur mig om det ikke kommer naturligt her til vinter - med lydbog i ørerne går det nok som den rene leg ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo