Gå videre til hovedindholdet

Genbrug i August - det er de små ting...

... der er med til at hjælpe mindre madspild på vej...


Herhjemme havde vi en dag en fløde, som jeg kun brugte en brøkdel af og jeg kan altså ikke nænne, at sådan noget står i køleskabet og bliver for gammelt, så op i isterningebakken med det, i fryseren en tur og voila: nemme flødeterninger lige til sovsen. P.S. De er allerede brugt op allesammen!


Kender i det der med at man køber en økonomipakke skiveost og inden der går en uge, så er den tør i kanterne og faktisk generelt træls at spise på brød? Sådan er det herhjemme! Stod det til min mand, røg det lige lukt i skraldespanden, men så må mor her lige hive i tøjlerne og sige holdt!


Jeg skære da bare kanterne af osten, tager en omgang af mellemlægspapiret til madpakker og så smækker det mellem skiverne og voila nem burgerost lige til at tage ud af fryseren og smække på bøf kalorius... Så nemt og lige til og endnu en omgang madspild er afværget...

Kommentarer

 1. Det gør vi også med osten ;) Enten det, eller bare ret i osteboksen, som bliver taget opp og kørt til revet ost engang i blant. Perfekt i fx lasagne, pizza og ostesovs:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var også et godt tip bare at fryse en stor rest humpel af osten - det har vi sjældent tilbage, når vi køber en skæreost ;)

   Slet
 2. Uha. Kan også anbefale at give fløden en tur i din kitchen aid og så salt og krydderurter og vupti har du lækker kryddersmør :) som du ved endnu en fortaler for stop spild af mad ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var heller ikke en dårlig idé :D Den gemmer vi lige til næste gang, så kan man jo selv lave hvidløgssmørret til suppe-brødet ;)

   Slet
 3. God ide Agnethe!
  jeg har overvejet at hælde noget rødvin i en isterningepose (vi har nogle flasker hvor der ikke er så lang drikketid tilbage)
  Så er de lige til at smide i en gryderet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg da du skal gøre Ann - især hvis i da så kan bruge dem i sovs eller gryderet ;)

   Slet
 4. Det med fløde-isterningerne har jeg hørt en gang for flere år siden, men fuldstændig glemt (og aldrig prøvet). Så rigtig mange gang tak for reminderen!

  SvarSlet
  Svar
  1. så var det godt jeg lige kunne byde ind med den igen :D Husk nu at få dem lavet ;)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je