onsdag den 13. august 2014

Genbrug i August - re-fashion til børn, del 1 + DIY

Hvis du er forælder, så kender du garanteret dette:


 Du har vasket, pletfjernet og gjort ved og lige lidt hjælper det! De pletter vil bare ikke gå af! (Mine pletter var lasagne og havde været smurt ind i opvaskemiddel, så vasket - ingen forbedring. Så Vanish - bodyen blev hvidere, men havde stadig de møg-pletter på ærmerne!


Jeg synes jo det var synd og skam, at sådan en god body, som i øvrigt næsten var sprit ny, skulle gå til spilde og vi manglede alligevel sommertøj til Theresa, så hvad gør man? Man syr den da om til en ærmeløs body!


Så af med ærmerne - snip snip... Så måler vi ærmegabet og trækker 2 cm fra...


Så skære vi et passende stykke rib af i den helt rigtige farve og i mit tilfælde blev stykket 4 cm x 26 cm.


Ribben foldes sammen på midten og enderne sys sammen, ret mod ret.


Jeg vendte ringen om, foldede den så retsiderne var ud af og nålede den i ærmegabet ret mod ret.


Dernæst syede jeg ribkanten fast på ærmegabet, vendte syningen indad og syede den så fast med en stikning på forsiden af bodyen, et par millimeter fra ribkanten.


Og vupti - ét styks body uden ærmer, men med ribkant... Det er da lidt fedt!


Den skulle selvfølgelig prøves af med det samme!


Jeg tror også hun synes, at mor var dygtig...


Har du lyst til at prøve det af, men ikke helt kan følge mine anvisninger her (som er meget overfladiske og ret hurtigt forklaret) så slå et smut forbi LaRaLiL, som har en DIY på at sy ribkant på tøj. Det er metode 1, jeg har benyttet mig af for at lære den ædle kunst... Rigtig god genbrugslyst derude!

10 kommentarer:

 1. SÅ smart og ja, kan godt huske problemet. Hvor er Theresa en charmetrold.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina :D Jah, det synes jeg også hun er :D

   Slet
 2. Åh - min mand vil ikke have jeg anskaffer mig en symaskine.... Jeg har ellers sådan lyst til at lave ting og sager til lille A <3 Min svigermor havde nok lagt en hvid body i klorin, hun lægger alting i klorin - det tager også græs på Hr. Rs hvide golfbukser..

  Men det er nu smart, med ribkanterne. Hvordan jonglerer du det, to børn, et fuldtidsjob, kræsen mand og alt det andet du når? Imponerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe jeg havde en i forvejen, som jeg blev nødt til at opgradere, da manden min synes, at den gamle larmede ;) Åhh ja, klorin, det er min mor også dronningen af og det havde jeg faktisk slet ikke tænkt på! Men tak for påmindelsen :D

   Åhh sødeste du - jeg har faktisk snydt lidt... alt hvad du ser her i Genbrug i August er faktisk lavet tilbage i juli, netop fordi jeg vidste, at jeg fik travlt denne måned. Men jeg jonglere stadig og det kan være svært at få enderne til at hænge sammen - mere om det snart!

   Slet
 3. Har gjort noget lignende, det er så surt når noget især næsten nyt bliver ubrugeligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig og så meget spild af penge! Jeg får næsten ondt i pengepungen bare af at tænke på det!

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...