Æggekage!
Er der noget bedre og nemmere efter en lang dag eller uge? Det er lige pludselig ikke så skræmmende at komme hjem til et køleskab, der absolut ikke indeholder andet end æg, ost og en pålægsrest. Hvis man er lidt heldig, så har man måske lidt krydderurter i vindueskarmen også (læs: hvis man har husket at vande dem!)... Hvis man laver madplan, som jeg for det meste gør, så er man lidt forberedt på det og har taget lidt ekstra godter ud af fryseren (som jo trænger til at blive tømt!) så her er hvad min æggekage kom til at bestå af:
Tilbehøret var selvfølgelig et stykke ristet rugbrød fra fryseren. Som er endnu et lille tip herfra. Hvis du ved, at du ikke er så god til at få spist dit rugbrød inden mug kommer på besøg, så frys dit rugbrød og så kan du enten tø det op på brødristeren eller riste det sprødt og bruge som tilbehør eller bare spise det lunt med smør - det er SÅ lækkert!
Bon appetit allesammen...
Er der noget bedre og nemmere efter en lang dag eller uge? Det er lige pludselig ikke så skræmmende at komme hjem til et køleskab, der absolut ikke indeholder andet end æg, ost og en pålægsrest. Hvis man er lidt heldig, så har man måske lidt krydderurter i vindueskarmen også (læs: hvis man har husket at vande dem!)... Hvis man laver madplan, som jeg for det meste gør, så er man lidt forberedt på det og har taget lidt ekstra godter ud af fryseren (som jo trænger til at blive tømt!) så her er hvad min æggekage kom til at bestå af:
- Persille (fra fryseren)
- Revet cheddar (fra fryseren)
- Lufttørret skinke (datopålæg købt og lagt i fryseren med det samme)
- En rest af porre (fra fryseren)
- Æg
- Lidt mælk
- Paprika, lidt chilipulver
Alle ingredienserne blandet sammen, hældt i en pande, lagt låg på og bagt indtil den var færdig og lækker svampet.
Tilbehøret var selvfølgelig et stykke ristet rugbrød fra fryseren. Som er endnu et lille tip herfra. Hvis du ved, at du ikke er så god til at få spist dit rugbrød inden mug kommer på besøg, så frys dit rugbrød og så kan du enten tø det op på brødristeren eller riste det sprødt og bruge som tilbehør eller bare spise det lunt med smør - det er SÅ lækkert!
Bon appetit allesammen...
Åh, det er nemlig godt at bruge rester i æggekage - det smager vildt godt - og er let at lave!
SvarSletNemlig og det bliver aldrig ens fordi så har man lige lidt ekstra af det ene eller det andet at putte i - det er fantastisk! :D
SletI ♥ æggekage lavet spontant af rester. Og jeg er IKKE en af dem med madpaln - kan ikke engang stave til det ;-)
SvarSletHaha jamen hatten af for at i kan få det til at fungere uden madplan :D
Slet