Gå videre til hovedindholdet

Genbrug i August - Tøm fryseren, del 1Jeg kan ikke huske om jeg har fortalt det her på bloggen, men vi har en gammel skabsfryser tilbage fra dengang vi boede i Nørresundby. Den er vel 8 år gammel efterhånden og er ikke helt så frisk mere. Den bruger en pokkers masse strøm og rimer til for et godt ord. Så den skal tømmes og skrottes når vi flytter...

Jeg havde i min fryser rester af persille, forårsløg, spinat, bacon, revet ost og squash, så jeg tænkte, det kunne blive til en tærte. Det skal siges, at manden ikke var ovenud begejstret, da der på madplanen stod spinattærte med bacon og squash (hvilket får mig til at tænke, at jeg nok ikke skal være så beskrivende i min madplan længere, men finde på lækre navne til nye retter) men han gav det da en chance... At jeg så selv måtte konsumere over en halv tærte til frokost over de efterfølgende dage, det er så hvad det er, han smagte på det og hvad mere kan man forlange...

Jeg synes den var god og derfor kommer den også på bloggen. Desværre kan jeg ikke give præcise mål, da det som sagt var rester, jeg brugte, men her er opskriften nu alligevel:

Tærte med spinat og bacon
1 pakke bacon (stegt og dryppet af for fedt)
½ pakke revet ost
½ pose frossen, optøet spinat
1 lille squash i skiver
2 forårsløg renset og skåret i skiver
1 håndfuld persille

1 færdiglavet tærtedej (jeg lavede den selv aftenen før og lagde den på køl natten over)
3 æg
1½ dl sødmælk eller fløde
salt og peber

Rul tærtedejen ud og læg den i et dybt tærtefad. Pisk æg, mælk og krydderier sammen og vend deri spinat, forårsløg, bacon, det halve af osten og persille. Hæld det halve af blandingen over tærtebunden. Læg skiver af squash ovenpå og top af med resten af tærtefyldet. Slut af med resten af squashskiverne og drys med resten af osten. Bag tærten i ca. 40-45 minutter ved 200 grader i en varmluft ovn.

Server gerne med en frisk salat eller råkost til... Bon appetit...


Kommentarer

 1. Jeg ELSKER tøm fryseren projekter! Vi har en meget lille fryser (2,5 skuffe) og derfor SKAL der ryddes ud i den jævnligt. Vi har derfor en gang om måneden tøm-fryseren-menu og det kan så godt være at det er en lidt underligt blanding, men vi laver det som en slags buffet men små retter og det fungerer rigtig godt. Jeg bryder mig virkelig ikke om at smide mad ud og dette er en god løsning.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg er en rigtig god løsning og sådan en buffet er altså heller ikke at kimse af - specielt ikke hvis man har børn, der er lidt selektive i hvad de spiser ;)

   Slet
 2. Uhm, synes nu ellers det ser lækkert ud, selvom der er spinat i. Jeg ville gerne, men jeg kan ikke lide det grønne stads, men det kan jo erstattes af andet.

  Manden min tigger tit om tærte og vil gerne spise en med grøntsager. Hvis jeg bare undlader fisk, kan han spise stort set alt - og gerne grøntsager. Hm er vist lidt priviligeret på det område! :-D

  I øvrigt en god ide at få ryddet op i fryseren - jeg forsøger selv på det samme, idet der efterhånden er ret meget kød - har svært ved at gå forbi de gule prisskilte.

  Men du gav mig en god ide med at holde øje med de gode tilbud på grøntsager - altså dem, der kan tåle at blive frosset. Og så forberede dem og fryse, så det er let at tage op til mad.

  Måske ikke helt genbrug, men (tids- og) pengebesparende er det da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt det der med at holde lidt for godt øje med de gule tilbudsskilte - jeg er slem til det, specielt når der er nedsat fisk (vi elsker fisk herhjemme!) så fyldes fryseren til den store guldmedalje og der er så meget at spare ved det. Man skal jo bare huske at få det brugt inden det så bliver alt for gammelt i fryseren også ;)

   Slet
 3. Genialt! Det der gen har jeg slet ikke, selvom jeg ville ønske jeg havde. Mine stop spild af mad retter er begrænset til; omelet, biksemad og bananpandekager... Ellers er jeg helt og aldeles på herrens mark når det kommer til genbrug af mad. Så denne her ryger altså i gemmebogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh så skal du prøve at kigge på stop spild af mads facebook side - der er folk rigtig gode til at komme med sådanne tips og opskrifter - det er en ren fryd :D

   Slet
 4. Lækkert, jeg smider aldrig noget ud, omeletter, gryderetter og supper kan alt grønt og kød jo nærmest gå til, hvis man ikke r sart B-)
  For mig går der helt sport i at bruge alt jeg har.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det der med supper og gryderetter må jeg også blive bedre til at forsøge mig med - dog er jeg udstyret med en lettere kræsen mand, som ikke er SÅÅÅÅ vild med de der gryderetter, jeg må altså træde varsomt ;)

   Slet
 5. Skønt at du også har taget mad med ind over dette tema :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Micha :D Det er for mig også essensen i det at genbruge og jeg gad godt, at jeg var sådan en person, der kunne tage en rest af en omgang spaghetti bolognese og trylle den om det noget vildt sejt dagen efter, så man ikke bare skulle have det sammen igen - det øver jeg mig stadig i ;)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo