Gå videre til hovedindholdet

Genbrug i August - tøm fryseren, del 3

Nu er dette måske ikke helt en genbrugsret, men den har været med til at gøre et betydeligt indhug i min fryser, så den ryger altså også med her...


Jeg er RIGTIG god til at købe kød og fisk, når det er sidste anvendelsesdato/salgsdato og så ryger det lige lukt i fryseren, når jeg kommer hjem. Jeg har bare den regel, at det ikke må ligge mere end et par måneder i fryseren, før det bliver brugt. Laksen her var et af de køb og den skulle altså akkompagneres af en lækker omgang pasta i safran-flødesauce - her er opskriften:

Laks med pasta i safran-flødesauce
Spaghetti eller anden form for pasta (brug det du har på lager)
½ l. piskefløde (fra fryseren, men optøet)
2 pakker lakesfileter (fra fryseren)
½ pose frosne ærter (fra min fryser)
citronsaft
olivenolie
tørret dild
citronpeber
safran (eller et safranlignende krydderi, som jeg fik af mine venner, der havde det med hjem fra Grækenland)
salt og peber

Læg laksen i et ovnfast fad, dryp citronsaft og olivenolie udover fisken og drys med citronpeber og dild. Sæt fisken i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter.

Imens fisken er i ovnen koges pastaen efter anvisning på pakken og i den ønskede mængde. Ved siden af sætter du en mellemstor sauterpande på varmen og hælder fløden heri. Varm fløden op til kogepunktet, krydr med salt, peber, lidt citronsaft og safran. Når pastaen er færdig, drænes den for vand og hældes over i panden med flødesaucen. Tilsæt herefter de frosne ærter og lad det hele gennemvarme godt indtil fisken er færdig...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Laks er bare altid lækker sammen med pasta!

    SvarSlet
  2. Mm - det ser lækkert ud, men laks, fløde og pasta kan næsten heller ikke gå galt :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej nemlig ;) Det er næsten så sikkert som Amen i kirken :P

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je