Nu er dette måske ikke helt en genbrugsret, men den har været med til at gøre et betydeligt indhug i min fryser, så den ryger altså også med her...
Jeg er RIGTIG god til at købe kød og fisk, når det er sidste anvendelsesdato/salgsdato og så ryger det lige lukt i fryseren, når jeg kommer hjem. Jeg har bare den regel, at det ikke må ligge mere end et par måneder i fryseren, før det bliver brugt. Laksen her var et af de køb og den skulle altså akkompagneres af en lækker omgang pasta i safran-flødesauce - her er opskriften:
Laks med pasta i safran-flødesauce
Spaghetti eller anden form for pasta (brug det du har på lager)
½ l. piskefløde (fra fryseren, men optøet)
2 pakker lakesfileter (fra fryseren)
½ pose frosne ærter (fra min fryser)
citronsaft
olivenolie
tørret dild
citronpeber
safran (eller et safranlignende krydderi, som jeg fik af mine venner, der havde det med hjem fra Grækenland)
salt og peber
Læg laksen i et ovnfast fad, dryp citronsaft og olivenolie udover fisken og drys med citronpeber og dild. Sæt fisken i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter.
Imens fisken er i ovnen koges pastaen efter anvisning på pakken og i den ønskede mængde. Ved siden af sætter du en mellemstor sauterpande på varmen og hælder fløden heri. Varm fløden op til kogepunktet, krydr med salt, peber, lidt citronsaft og safran. Når pastaen er færdig, drænes den for vand og hældes over i panden med flødesaucen. Tilsæt herefter de frosne ærter og lad det hele gennemvarme godt indtil fisken er færdig...
Bon appetit...
Jeg er RIGTIG god til at købe kød og fisk, når det er sidste anvendelsesdato/salgsdato og så ryger det lige lukt i fryseren, når jeg kommer hjem. Jeg har bare den regel, at det ikke må ligge mere end et par måneder i fryseren, før det bliver brugt. Laksen her var et af de køb og den skulle altså akkompagneres af en lækker omgang pasta i safran-flødesauce - her er opskriften:
Laks med pasta i safran-flødesauce
Spaghetti eller anden form for pasta (brug det du har på lager)
½ l. piskefløde (fra fryseren, men optøet)
2 pakker lakesfileter (fra fryseren)
½ pose frosne ærter (fra min fryser)
citronsaft
olivenolie
tørret dild
citronpeber
safran (eller et safranlignende krydderi, som jeg fik af mine venner, der havde det med hjem fra Grækenland)
salt og peber
Læg laksen i et ovnfast fad, dryp citronsaft og olivenolie udover fisken og drys med citronpeber og dild. Sæt fisken i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter.
Imens fisken er i ovnen koges pastaen efter anvisning på pakken og i den ønskede mængde. Ved siden af sætter du en mellemstor sauterpande på varmen og hælder fløden heri. Varm fløden op til kogepunktet, krydr med salt, peber, lidt citronsaft og safran. Når pastaen er færdig, drænes den for vand og hældes over i panden med flødesaucen. Tilsæt herefter de frosne ærter og lad det hele gennemvarme godt indtil fisken er færdig...
Bon appetit...
Laks er bare altid lækker sammen med pasta!
SvarSletJa, det synes jeg jo også! :D
SletMm - det ser lækkert ud, men laks, fløde og pasta kan næsten heller ikke gå galt :o)
SvarSletNej nemlig ;) Det er næsten så sikkert som Amen i kirken :P
Slet