Genbrug i August - tøm fryseren, del 4

Jeg har efterhånden fået bygget mig et solidt lager op i fryseren af overmodne bananer, som skulle bruges til et eller andet - de er bare aldrig blevet brugt! Så nu tog jeg tyren ved hornene og fik fundet mig en opskrift, der ikke indeholdt bagepulver, natron eller kærnemælk!

Jeg havde sågar lige en håndfuld blåbær, som også trængte til at blive brugt og i min verden er blåbær og banan altså et match made in heaven!

Hvis jeg nu ikke lige skulle bruge bananerne til de lækre pandekager her, så var de helt sikkert blevet proppet i en smoothie (når jeg fik mig taget sammen til at lave sådan en igen) men ellers kan de jo gemmes til en dag, hvor der skal kage med på arbejde, serveres til kaffen eller bare hygge og så kommer der jo en herlig banankage ud af det...

Men her handler det altså om pandekager i dag og siden jeg læste et blogindlæg, hvor det var nævnt i, kunne jeg slet ikke få dem ud af hovedet... Over med panden, røre røre røre, stege stege og vupti - nem og lækker (og børnevenlig!) aftensmad...


Jeg modificerede opskriften en anelse (og specificeret den) så du får lige min udgave her også:

Bananpandekager med blåbær
2,5 modne bananer 
3 æg1 dl havregryn1 dl hvid hvedemel1/2 tsk. salt

1 håndfuld friske blåbær (du kan også bruge optøede/drænede blåbær fra frost)

Mos bananerne til ukendelig og bland alle ingredienserne (undtagen blåbær) sammen hermed til en ensartet masse. Vend til sidst blåbær i og lad dejen hvile i 5 minutter. Varm en pande op med lidt fedtstof (efter eget valg), hæld dejen på panden i den størrelse du gerne vil have dine pandekager og steg dem til de er gyldne på begge sider. Server sammen med frisk frugt og hvis det skal være til dessert går en hjemmerørt vanillecreme sig ganske godt til og servere du til brunch, så kalder de på den klassiske ahornsirup (fordi mine blåbær var lidt sure!)

Bon appetit...

Kommentarer

 1. Jeg sidder her i dyb underen kan man fryse bananer?????? lyder som nogle lækre pandekager du har fået lavet......

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man i hvert fald Christina, men de kan så kun bruges til kager, smoothies og lignende bagefter, for de er ikke et kønt syn, når de bliver optøet ;)

   Slet
 2. Det kan være det er det jeg skal bruge mine overmodne bananer i fryseren til. For jeg smider dem også derud - har heller ikke fået dem op igen. Men måske næste weekend der skal kræses med bananpandekager. Tak for ideen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er i hvert fald ikke nogen ringe måde at bruge dem på ;) Det var så lidt - så håber jeg du husker dem næste weekend :D

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg