Hele august måned holder jeg her på bloggen fokus på genbrug - det gælder også når det kommer til maden. Vi har en skabsfryser herhjemme, der bruger en overordentlig mængde strøm, så den har vi besluttet os for skal tømmes og så skal den ellers på fryserkirkegården. I den forbindelse skal vi overgå til en lille fryser, som er i forbindelse med køleskabet og derfor er der ikke meget plads at rutte med, så vi skal så vidt muligt have brugt de madvarer vi har, både så vi undgår spild af maden, men også så vi ikke skal fylde fryseren op med småtterier... Den skal primært bruges til kød, ovnkartofler og grøntsager den sidste tid vi er her...
Noget af det første vi lavede, da fryseren skulle tømmes var en grøntsagsgratin. Jeg havde en halv pose blomkål/broccoli blanding, en pakke lufttørret skinke og snittet forårsløg i fryseren, så det eneste jeg skulle ud og have var æggene og mælken. Jeg brugte grundopskriften herfra bikse bikse bikse og bage bage bage og resultatet blev som billedet ovenfor og super lækkert! Et rigtig godt alternativ til den traditionelle blomkåls- eller broccoligratin og ret sommermads-agtigt...
Det ser også lækkert ud!
SvarSletTak søde Anja :D
SletDet ser skønt ud. Her bruges resterne også - som regel i tærte eller noget ;)
SvarSletTak Liv :D
SletJa, jeg kan ikke nænne at smide rester ud - heller ikke selvom der ikke er nok til os alle dagen efter, så kommer det på frys og så skal jeg nok finde på et eller andet bruge det til :D