Gå videre til hovedindholdet

16. December

Rigtig glædelig 16. december til jer alle...




Allerede d. 16. december i dag... Jeg kan lige forestille mig, hvor meget alle de små børn rundt omkring går rundt og kan næsten ikke styre forventningens glæde og se juleaften nærme sig med hastige skridt. Jeg har det nøjagtig på samme måde. Jeg glæder mig SÅ meget at det hele bobler indeni mig... Jeg glæder mig til at se familie, glæder mig til al den dejlige mad, hyggen og samværet og ja selvfølgelig også gaverne, men de er jo langt fra de vigtigste. Mine små forberedelser hen mod julen er også så småt ved at være på plads og julekalenderen her lakker også mod enden... desværre - men så kan jeg jo fortsætte med at fortælle om alle de nye spændende ting, der vil ske i det nye år... Men den tid, den glæde...

Kalenderlåge nr. 16 gemmer i dag på:

Hjemmelavet konfekt




Jeg har brugt dagen på at sidde og hygge mig med at lave lækker konfekt mens en dejlig julefilm kørte på fjernsynet... Jeg har ikke lavet det helt vilde avancerede konfekt, da jeg ikke er til sprut i min konfekt - afskyr det faktisk og så bliver min konfekt altså ikke sindssyg opfindsom. Men den smager godt! På fadet i år er udvalget bestående af:

Mozartkugler - marcipan med et lille stykke nougat indeni overtrukket med chokolade (jeg har valgt at drysse med krymmel fordi jeg havde)
Marcipanbåde - marcipan med en smuttet mandel i (som sejl) og dyppet i chokolade
Marcipan/nougat snitter - marcipan lagt sammen med nougat og skåret i firkanter
Ananas godter - drænet og tørrede ananasstykker (fra dåse) overtrukket med chokolade

Desuden blev der lige lidt til overs, så jeg også kunne lave 3 styk marcipan/nougatbrød til værtindegaver...

Kalenderlågen gemmer på endnu en lille hemmelighed:


En julefilm: All She wants for Christmas



Filmen tager sit udspring i byen Forest City, hvis liv afhænger helt og holdent af Aikens juledekorationsfabrikken. Den lokale civiløkonom Judith "Noel" Dunn er vendt tilbage dertil for at afslutte sin afhandling ved at analysere fabrikkens økonomi og effektivitet.

Et mindre
uheld og sammentræf lader Noel krydse veje med den eventyrlig globetrotter Justin, som hun hjælper til at få et job på juledekorationsfabrikken, så hun kan se noget mere til ham.

Noel finder i sin analyse af fabrikken ud af, at grundlæggeren af Aikens diskret har dækket et systematisk tab med sin egen formue og hans lettere arrogante barnebarn Ashley Aikens ankommer for at kontrollere, om virksomheden kan gøres rentabel. Noelle er sat til at hjælpe med denne opgave, der, ligesom hendes spirende romance med Justin, leder til en del forviklinger og frustrationer og det viser sig, at der lurer flere hemmeligheder under overfladen...


Dette er indbegrebet af en julefilm og tøsefilm smeltet sammen i ét - du bliver i et fantastisk julehumør og historien er lige til at smelte ethvert pigehjerte med... Denne film passer faktisk rigtig godt til en dag, hvor du sidder og laver julepynt eller ligger under dynen på sofaen og bare vil hygge. Der skal ikke de store krampetrækninger til for at regne plottet ud, men det gør ikke noget, for hyggen spreder sig under alle omstændigheder og hvis du ikke var i julehumør og med et smil på læben før du satte dig ned foran skærmen, så vil du bagefter sidde med en dejlig varm følelse af jul og glæde, når filmen slutter...

Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...