Gå videre til hovedindholdet

23. december

Rigtig glædelig 23. december og lillejuleaften til jer alle sammen...


Beklager meget, men der kunne desværre ikke komme lys i kalenderlyset i dag... Det har givet op og mener altså at det allerede er d. 24 i dag og nægter simpelthen at tage imod ethvert tændingsforsøg... Mit kalenderlys skal dog ikke være skyld i, at der ikke kommer spændende ting i julekalenderen i dag, så jeg må hellere komme til åbningen af lågen...

I dag, bag d. 23. låge i kalenderen er der:

Alternativ julegaveindpakning


 


Hvis du lige står og sørger inspiration til indpakning af de sidste gaver til i morgen, kunne dette evt. være en kilde... Jeg har brugt ganske almindeligt indpakningspapir og pyntet lidt med hjemmelavede silkeblomster og til/fra-mærker. Der står "Julen har englelyd" på gavebåndet og du kan finde en vejledning til at lave blomsterne her:
TUSINDFRYD

Rigtig god fornøjelse med gaveindpakningen...

Hjemmelavede servietringe
 
Er du en af de heldige, som har dagen fri og gerne vil gøre lidt ekstra ud af at lave et personligt julebord, kan jeg kun anbefale selv at lave servietringe... Jeg lavede nogle selv fordi, det ikke er lykkedes mig at finde nogle, som passer til den stil jeg køre julebord i og så synes jeg jo det er monster hyggeligt at sidde og nørkle med... De er ganske enkle at lave og kræver ikke det store snilde... Med skabelonen herunder tager det ingen tid...
 
 
Du skal bruge:

Dobbeltsidet papir/karton
Saks
Linial
Hobbykniv
Limpistol
Silkebånd eller papruller (malet eller dekoreret)

Fremgangsmåde:
Tegn stjernerne op på papiret med det hele og klip stjernerne ud. Tag så hobbykniven og skær på de to faste streger ud af trekanterne inden i stjernen. Brug saksen og linialen til at markere den stiplede linje med, så den er nemmere at folde op. Fold herefter alle trekanter op i stjernen (se billedet øverst)

Vælg dit bånd og den bestemt selv længden - jo længere, jo større omkreds får servietringen. Klip alle de bånd af du skal bruge med det samme, mens limpistolen får tid til at varme op. Lim så enderne af båndet sammen til det danner en ring. Pas på, limen bliver MEGET varm.

Til sidst puttes en klat lim på bagsiden af stjernerne og her sættes båndet på, der hvor båndet er samlet i forvejen og voila - så har du en nem og fin hjemmelavet servietring...
 


Rigtig god fornøjelse med klipperiet...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo