Gå videre til hovedindholdet

4. December

Glædelig 4. december allesammen!På denne den 4. december åbnes en spændende låge i kalenderen... Bag lågen gemmer sig nemlig:
JulelygtenDen første julepynts tutorial på bloggen og jeg håber i vil bære over med de lidt ringe billeder - det er super svært at tage billeder, når man ikke har en stander til sit kamera/mobil, så man har begge hænder fri til at pingelerer med... Men ikke desto mindre, så er her lidt inspiration til årets julepynt til juletræet...

Sværhedsgrad: Børn kan sagtens være med til at lave disse lygter. Det er super nemt og kræver ikke at der skal bruges kniv. Du kan sagtens bruge lim i stedet for hæfteklammerne, hvis du synes det er finere.

Du skal bruge:


Papir med motiv på begge sider
Karton til skabelon eller bagepapir
Hæftemaskine
Saks


Først laves skabelonen:
 - lav en rektangel med målene L: 13 cm og B: 8,5 cm
 - dernæst laves 8 klippestreger på tværs af rektanglen - linjerne skal være 7 cm lange og 1 cm fra kanten. Linjerne skal tegnes med en afstand på 1,6 cm mellem sig.

Tegn dernæst mønstret over på det dobbeltsidede  papir:
Sådan kommer mønstret til at se ud:


Dernæst klippes rektanglen ud:Rektanglen foldes på midten, så du stadig kan se klippestriberne, der er tegnet:

Alt efter hvilket mønster du til have yderst på lygten, vender du denne side ud af, når rektanglen igen åbnes til sin fulde størrelse. Vælger du at bruge mønstret, der har været foldet indad da folder du bare den anden vej, så vil lygten automatisk også tage dette fold på midten.
Saml de to ender og hæft "lygterullen" i den ene ende med en hæfteklamme:


Dernæst skal hanken hæftes på. Dette gøres i den anden ende, hvor du endnu ikke har hæftet lygten sammen. Du tager en strimmel af det papir du har lyst til at bruge til formålet og klipper den i den længde du gerne vil have hanken til at have.
Så klipses den ene ende af hanken sammen med lygten, der hvor "lygterullen" mangler en hæfteklamme og  i den modsatte side til slut.


Hermed har du en færdig julelygte til fx juletræet. 


Rigtig god fornøjelse med klipperiet...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo