Glædelig 18. december i stuen...
Bag dagens låge gemmer der sig:
Vanillekranse
En af de småkager, der absolut høre julen til herhjemme og i år, skulle jeg prøve selv at lave dem for første gang. Jeg havde endda fået fat i sådan en vanillekrans-tingest til min arvede kødhakker, men tror i, at jeg kunne få det skidt til at virke... Næææ nej, så jeg fik gang i sprøjteposen og fik en hel dåse lækre vanillekranse ud af det...
De smager ikke helt som min mors, men rigtig godt og opskriften er nuppet fra Det Søde Liv, som køre på dr1 og i her i december har Mette Blomsterberg haft fokus på julebag og lækkerier der høre julen til... Jeg vil med glæde også dele opskriften med jer her og kan varmt anbefale at i prøver disse, de er afsindigt gode!
Vanillekranse
1-1½ vaniljestang
200 g smør, saltet og stuetempereret
180 g sukker (jeg brugte rørsukker, de er sikkert også gode med alm. sukker)
1 æg
250 g hvedemel
75 g mandler, blendede til "mel"
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør røres sammen. Rør ægget med i og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
Dejen kommes i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl & sprøjtes straks ud i "kranse" på bagepapir - diameter ca. 5 cm. Bages ved 200 grader til de er let gyldne - ca. 10 - 14 minutter. (10 minutter var ganske rigeligt til mine kranse i en varmluftovn, så hold øje med dem!)
Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør røres sammen. Rør ægget med i og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
Dejen kommes i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl & sprøjtes straks ud i "kranse" på bagepapir - diameter ca. 5 cm. Bages ved 200 grader til de er let gyldne - ca. 10 - 14 minutter. (10 minutter var ganske rigeligt til mine kranse i en varmluftovn, så hold øje med dem!)
Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.
Rigtig god fornøjelse med hyggebagningen...
Lidt nostalgi skal der til...
Jeg bliver simpelthen nødt til at dele dette lille klip med jer også, da jeg blev helt varm om hjertet og det tog mig tilbage til min barndom med alle de bedste minder om julen... I må da også kunne huske:
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...