Gå videre til hovedindholdet

19. December

Glædelig 19. december og 4. søndag i advent derude...
Åhh ja, kalenderlyset svinder hurtigt ned til ingenting og er faktisk begyndt at se noget sølle ud... Nu er der også kun 5 dage til bage til juleaften og sikkert stadig en hel del, der skal nås. Dagen i dag er gået med julehygge, julefilm og julegaver... Manden skulle på arbejde, så jeg har været overladt til mig selv det meste af dagen og har bare nusset rundt og taget mig god tid til tingene. I skrivende stund står risengrøden og bobler - den er næsten færdig og så skal den nydes!

Da det jo i dag er 4. og sidste søndag i advent, så var der også kun få gaver tilbage i sokken... Manden fik tykke sokker og en pakke chokolade likørflasker (som han elsker!) og viskelæder. Jeg selv fik en lille kogebog om salater og bettemanden fik en fin cookie monster trøje... Rigtig dejlige gaver! Adventsdekorationen har der også været gang i hele dagen og i det hele taget alle lys i hele lejligheden, for at skabe den helt rigtige hyggelige julestemning.

På den note er det blevet tid til at åbne for dagens kalenderlåge og bag denne gemmer der sig:

Honninghjerter
En af de julekager, som mange nok vil mene hører jule til. Det er første gang jeg har prøvet at lave dem - det er blevet en smule hårde, men smager ellers udmærket. Manden bryder sig ikke om dem, så det er nok ikke noget, som bliver en tilbagevendende tradition at lave herhjemme til jul. Men det skal da ikke afholde mig fra, at dele opskriften med jer, så i også selv kan prøve det af...

Honninghjerter (8 stor eller 24 små)

250 g dansk blomsterhonning
100 g brun farin
50 g smør
1 æg
400g hvedemel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
1/2 tsk. natron

Pynt: overtrækschokolade og evt. glansbilleder

Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen til den er lunken. Rør ægget i.

Bland hvedemel, krydderier, appelsinskal og natron sammen og bland det i honningblandingen. Lad dejen trække lidt (evt. i køleskabet), så er den nemmere at arbejde med.

Udrul dejen til ca. 1½ cm tykkelse og udstik hjerter eller skær dem ud med en kniv. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet oven ved 200 grader (190 grader i varmluftovn) på midterste rille i ca. 10-12 minutter. Når kagerne er færdige, tages de ud og afkøles helt på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Smør den smeltede chokolade på hjerterne og lad den stivne. Sæt evt. et glansbillede på hver med lidt glasur.

God fornøjelse i køkkenet...
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der