Gå videre til hovedindholdet

Et mandagsvisit...

I dag var jeg så heldig at få besøg af både Camilla OG hendes lille charmetrold Victor. Vi havde lavet planer for at mødes allerede for 14 dage siden, men kalenderen tillod det ikke før i denne uge for mit vedkommende, så jeg var heldig med, at hun også havde tid til et lille visit i dag. Victor kom med som bonus pga. en smule feber, men han virkede nu glad og tilpas synes jeg og lod da til at hygge sig vældigt med Elias' legetøj...

Nu er jeg nok den første til at skrive om vores hyggelige timer sammen, jeg havde ellers truet Camilla med, at hvis mine billeder ikke var vellykkede nok fra dagens frokost, så ville jeg stjæle hendes! Hehe nu er jeg bare spændt på at se billederne...

Jeg serverede lidt af hvert på en tallerken i dag - jeg synes det skulle være nemt og tilpasset årstiden og valget faldt derfor på nogle hjemmelavede godter, som jeg havde lavet i forvejen, fordi jeg fik brunch-besøg i går (det skal jeg også nok lige huske at fortælle om!) og tilsat lidt anderledes i hvert fald når man taler frokostanretning...

Jeg vil først lige vise mine dejlige værtindegaver frem, for dejlige det var de og jeg skal i hvert fald ikke ud og købe muffinforme det næste lange stykke tid (sjovt nok køber jeg ALDRIG selv sådan nogle, jeg venter bare på at få dem foræret åbenbart... hehe)


Da vi havde hygget lidt og spist lidt søde sager skulle jeg lige i køkkenet og gøre de sidste krampetrækninger og hvor var det bare hyggeligt at have selskab imens og hvor var Victor bare tålmodig med at få sin mad i forhold til min krudtugle! Ihh altså jeg var imponeret og så spiste han skisme også min mad! Hvad er bedre end at få en baby's seal of approval på sin mad! Jeg er i hvert fald ovenud lykkelig, for da jeg serverede det samme for Elias til aften så ville han hverken smage, hugge eller stikke i det!

Nå, men her er i hvert fald noget af det, der blev serveret:

 En lille cocotte med flødestuvede porregratin, majspandekager med bacon og avocado.

Jeg synes dog det er virkelig mærkeligt at kalde noget for en gratin, selvom der ikke er æg i og egentlig mindede det mere om en omgang flødestuvede porre i stedet, så det må være det, jeg kalder det!

En lille salat af rucola med pære og blomme, overhældt med hjemmelavet brombærsirup og et drys af hjemmelavet granola...

Jeg var selv rigtig spændt på denne kombination, da jeg aldrig har prøvet det før - det var vellykket synes jeg og bestemt ikke sidste gang denne salat kommer på bordet herhjemme!

Som afslutning på dette lille måltid:

En butterdejslomme med stikkelsbærmarmelade (Frk Anna) og æblestykker serveret med vanillie fraiche

Næste gang jeg laver sådan en omgang skal de være lune, når de serveres, for synes selv det var en smule kedeligt selvom det var meget velsmagende. Vanillefraichen synes jeg bare smagte enormt meget af koldskål, hvilket jo ikke er en dårlig ting, HVIS man kan lide koldskål vel at mærke...

Til hele herligheden havde jeg lavet en lille lækker "drink" til - en Sunrise... Jeg fik ikke taget billeder af den desværre, men den består af appelsinsaft og granatæblesaft og er bare en fryd at drikke - jeg kunne i hvert fald godt forfalde til den slags...

Så var der vidst heller ikke så meget mere at berette fra denne hyggelige dag - jeg havde snakketøjet godt i gang hele dagen og fik en helt fornyet energi af at have besøg og tale med en anden god veninde... Det gav SÅ mange plusser på overskudskontoen, så jeg siger tusind tak for en dejlig dag!

Kommentarer

  1. Lyder bare super hyggeligt og sikke lækker mad. Altid dejligt med hyggeligt venindebesøg, det giver bare det der ekstra skud energi og glæde :)

    SvarSlet
  2. Hvor er du sød :o)

    Selv tak for en super hyggeligt frokost. Jeg lover at jeg nok snart skal blogge om det, men jeg synes nu at dine billeder blev ganske fine :o) Jeg har dog lidt meget om ørerne, så bloggen må undvære lidt!

    SvarSlet
  3. Bianca: Tusind tak søde! Du har helt ret, det giver bare totalt fornyet energi og jeg var bare helt høj af at have besøg!

    Camilla: Årh tak søde og i lige måde da! Jamen sådan er det når man har travlt med hverdagen, så må bloggen lige skubbes til side :) Det kender jeg alt for godt selv!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh