Gå videre til hovedindholdet

Nigella week - dag 2: Solskinssuppe - nem aftensmad del 16

Ja det lyder jo ikke ligefrem som om, at det er en suppe, der passer til det vejr efteråret byder os lige nu, men det er bestemt en ganske glimrende og MEGET velsmagende efterårssuppe synes jeg. Herhjemme er vi sådan lidt suppeforskrækkede og prøver ganske sjældent nye supper, men nu hvor denne suppe nærmest sprang op af kogebogen i ansigtet på mig og var så nem at lave med ganske få ingredienser og begrænset tidsforbrug, så måtte jeg bare prøve den!

Dog vil jeg sige, at min version blev til mere til en omgang solnedgang end solskin fordi jeg lige brugte en rød peberfrugt i blandingen i stedet for at holde mig til de gule/orange farver... Men jeg sværger, at smagen ikke blev ringere af det!

Det bedste billede jeg kunne præstere i det mørke efterårsvejr, men så fik i da syn for sagen i det midste og her kommer så opskriften:

Solskinssuppe
(3 pers.)

2 peberfrugter (gule/orange/røde)
2 tsk. hvidløgsolie (dette glemte jeg at bruge, brugte bare almindelig olivenolie)
1 liter hønsebouillon (i god kvalitet, terning/pulver/koncentratform)
500g frosne majs
salt og peber

Forvarm ovnen til 250 grader og læg stanniol på en bageplade.

Befri peberfrugterne for stilk, kerner og hvide membraner, skær den i mellemtykke strimler og læg dem på den klargjorte bageplade med skindsiden nedad. Stænk olie over dem og rør rundt i dem, så alle sider er dækket lidt med olie. Vend dem nu med skindsiden opad og bag dem i ovnen i 25 minutter.

Hæld 1 liter spilkogende vand i en gryde og tilsæt den tilhørende mængde af bouillon i terninger, pulver eller koncentrat. Tilsæt de frosne majs, bring bouillonen i kog igen, skru ned for varmen, læg låg på og lad suppen simre i ca. 20 minutter.

Tag ed en hulske ca. 2 dl majs op og læg dem til side, mens du blender resten af majsene sammen med suppen og de brankede peberfrugter. Kom de gemte majs tilbage i gryden sammen med suppen og smag til med salt og peber og varm igennem inden servering.

Serveres med flutes, tortilla chips eller ristet rugbrød.

Bon appetit!

Tip 1: Suppen kan laves op til 3 dage i forvejen. Hæld den til afkøling i en plastskål, hvorefter den tildækkes og sættes i køleskabet så hurtigt som muligt. Opvarm forsigtigt suppen i en kasserolle under jævn omrøring, indtil den er rygende varm.

Tip 2: Den afkølede suppe kan fryses ned i en lufttæt beholder i op til 3 måneder. Tø suppen op natten over i køleskabet og opvarm den som ovenfor.

Kommentarer

 1. Hm, den må vist prøves - total enkel, men meget appetitlig :o)

  SvarSlet
 2. Det var da godt nok en nem suppe - den må prøves her i efterårsmånederne!

  - Anne

  SvarSlet
 3. Camilla: Du bliver NØDT til at prøve den, den er bare SÅ lækker, specielt hvis du elsker majs...

  Anne: Hehe ja super nem, så bare til gryderne med dig ;)

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh