Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet granola (nøddemüsli)

Så er det da vidst ved at være tid til nogle opskrifter, som jeg har lovet jer og få denne blog lidt tilbage på madsporet igen!

Vi starter ud med den hjemmelavede müsli, som jeg har lavet et par gange nu og som jeg først brugte til drys oven på yoghurt ved denne brunch:


og dernæst som knas i denne salat:


og så bare som at spise direkte fra glasset...


Det er helt klart en granola jeg vil anbefale fordi den er god at bruge til mange forskellige ting udover morgenmadsknas, så spring du bare ud i opskriften, som er super nem og lige til at gå til...

Hjemmelavet granola med nødder
Dette giver en stor portion, så du kan sagtens halvere den, da den skal spises indenfor en måned og er let at lave igen...

Du skal bruge:
125g ahornsirup
125g klar honning (jeg brugte akacie-honning)
4 spsk. solsikkeolie
250g havregryn
75g mandler, grofthakkede (du kan smutte dem, men det gjorde jeg ikke)
75g paranødder, grofthakkede
50g græskarkerner (usaltede)
½ tsk. salt
100g lyse rosiner (sultan)

Forvarm ovnen til 140 grader.

Kom ahornsirup, honning og olie i en lille gryde og sæt den over svag varme, så den kan blive varmet igennem.

Kom havregryn, nødder, kerner og salt i en skål og rør det godt sammen. Hæld den opvarmede sirup over og bland det godt sammen med en træske. Alle havregrynene skal fugtes.

Fordel massen udover 2 bageplader beklædt med bagepapir og sørg for, at laget ikke er tykkere end 1 cm. Bag den i den forvarmede ovn i 20 minutter.

Tag pladerne ud af ovnen og band det ristede gyldne knas (udefra og ind) sæt det tilbage i ovnen i 15-20 minutter eller indtil det er blevet let gyldent. Regn ikke med at det bliver sprødt, blandingen skal være lidt blød indtil den er kølet af. OBS! Laver du kun en halv portion er det ikke nødvendigt at gøre dette.

Tag pladerne ud af ovnen og lad det køle af i 10 minutter. Rør rosiner i og lad det køle helt af. Bræk så knasen i mindre stykker og hæld det i en lufttæt beholder til opbevaring. Blandingen skal spises indenfor en måned!

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Jeg har netop været forbi Camillas blog - så den fantastiske salat du havde lavet - så smuk og lækker - og ser så til min glæde du har skrevet opskriften - tak.
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
  2. Hejsa Charlotte
    velbekomme da :) Jeg er bare glad for at kunne inspirere og give folk lyst til at lave lidt lækkert :)

    SvarSlet
  3. Mums! Elsker granola og laver det også altid selv :)

    SvarSlet
  4. Hejsa Heidi
    Jamen hjemmelavet er også bedst, så kan man jo smage hvad der er i!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh