Gå videre til hovedindholdet

Rødkålssalat a'la Agnethe

I aften havde vi mine forældre på besøg til aftensmad - de havde taget torskefilet med og jeg skulle så selv stå for tilbehøret.

Jeg kogte lidt babykartofler, som blev pillet, krydret med peber og bedt med hvidløgsolie og stegt i ovnen og dertil fik vi så en rigtig efterårssalat. Jeg var nemlig i Rema1000 tidligere på dagen og kunne slet ikke stå for deres rødkål, som også var vildt billig. Jeg skulle ikke bruge mere end et kvart hoved, så min mor har fået resten med hjem til at lave rødkål af til mig, for jeg når det simpelthen ikke selv!

Opskriften på salaten blev bikset lidt sammen oppe i mit hoved mens jeg stod og snittede kålen og blev til denne variant af en rødkålssalat:


Rødkålssalat a'la Agnethe

1/4 hoved rødkål
en bakke hjertesalat
4 gulerødder (gerne øko)

en halv håndfuld valnøddekerner (plus lidt hele til pynt)
citronsaft (ca. fra ½ citron)
agavesirup (et godt squiz)
Hjemmelavet granola (nøddemusli)

Fjern de yderste blade på rødkålen og skær en fjerdedel af hovedet. Skyld det stykke du skal bruge og ryst det godt fri for vand. Snit kålen fint, put det i en skål og sæt det til side.

Skræl og skyl gulerødderne og riv dem. Skyld og snit hjertesalaten fint og hæld både det og gulerødder sammen med rødkålen.

Bland dernæst citronsaft og agavesirup og rør det sammen til de kombineres. Hæld dressingen over salaten og vend det godt sammen. Lad salaten stå og hvile gerne i ½-1 time. Imens hakkes valnødder - husk at tage lidt hele fra til pynt.

Inden servering vendes valnødder og hjemmelavet granola i salaten og den pyntes med hele valnødder.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Sikke en lækker salat. Den må prøves af en dag :)

    SvarSlet
  2. Tak søde Bianca :D Den smagte også herligt og efterårsagtigt :)

    SvarSlet
  3. Det ser rigtig lækkert ud!! Og nogle skønne farver det giver!
    Den må vi have prøvet af på et tidspunnkt!

    SvarSlet
  4. Guuuf, jeg elsker sådanne salater med lidt bid i g ikke mindst med valnødder i :D :) Din ser virkelig lækker ud Agnethe...

    SvarSlet
  5. Ann: Tusind tak! Det var også en rigtig lækker mundfuld og ja farven var næsten det bedste af det hele! Elsker når det spiller ;)

    Kristine: Hehe tusind tak Kristine :) Der skal være bid i salaterne her om efteråret for tomater er kedelige, agurker lige så og så synes jeg godt det må afspejle årstidens grøntsager selvom jeg nu også elsker en god salat med frugt...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh