Gå videre til hovedindholdet

Madplan uge 47

Jeg kan nu stolt berette, at vi ikke en eneste gang har taget en afstikker fra madplanen i denne uge... Heller ikke selvom vi har haft lyst til det - RIGTIG MEGET... Men vi har holdt os i skindet og så hjælper det jo også lidt, at man kan se bunden af pengepungen komme faretruende tæt på...

Med dette i mente fik vi så også lige ryddet op i vores fryser i dag og lavet en liste over hvad vi rent faktisk har liggende og sorteret ud i det, som måske har ligget der lige lovlig lang tid... Det lettede rigtig meget og hele næste uges madplan er baseret på, hvad vi har i fryseren og den ser sådan ud:

Mandag: Oksefrikadeller m/tzatziki og græske kartofler
Tirsdag: Pizzarester (ja, der var rester af restepizzaen)
Onsdag: Pitabrød med kebab
Torsdag: Stegt flæsk med kartofler og persillesauce
Fredag: Tykstegsbøf, ovnkartofler og sauce (laves efter junior er kommet i seng!)
Lørdag: Troldmandens Tortillas
Søndag: Paprikagryde med ris

Tænk at vi havde så mange lækkerier i fryseren at vi faktisk kun har købt salat, agurk, yoghurt og persille til ugens madplan! Det er jo helt vildt... Vi skal kun lige supplere op med mælk og måske morgenbrød (men det bager jeg selv, hvis tiden er til det)

Så må vi se om vi ikke kan gentage denne uges succes i næste uge - i hvert fald tager det en del af presset, fordi vi ikke hver aften skal stå over kølediskene i supermarkedet og blive enige om, hvad der skal på bordet. Så håber jeg bare, at junior kan finde sin appetit igen og rent faktisk smage på noget af det, vi servere for ham...

Kommentarer

  1. Det er da super I har fået styr på fryseren, så I ikke ender som os og vores suppe. Ad altså. Lækker madplan :)

    SvarSlet
  2. Det er virkelig lækkert at have et overblik nu og ja den suppe der lyder godt nok til at have været RIGTIG slem... Tak søde :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...