Gå videre til hovedindholdet

Brownie Cupcake

Ja, du hørte rigtigt - en Brownie Cupcake! Der var selvfølgelig en ganske særlig anledning til at det denne kaloriebombe af en kage skulle serveres og det var fordi, at min lillebror havde fødselsdag og skulle fejres. Normalt plejer jeg jo at lave en lækker fondantkage til ham, men overskuddet har været lig nul i år til det, så han måtte nøjes (selvom jeg nu ikke tror, at han synes, at det var at nøjes) med sin ynglingskage i cupcake form... at jeg så lige toppede den af med en glasur, tror jeg bestemt ikke gjorde ham noget som helst...

Det tog ikke vildt lang tid at bikse den lækre dej sammen - den virkede en smule tyk dog, så hvis jeg skal lave den igen, så ville jeg nok tilsætte noget mere fedtstof for også at den kan blive ekstra svampet... Desuden ville jeg tage lidt af bagetiden også - jeg synes godt nok det er tricky at bage brownies!

Som en lille sidenote, så smagte jordbærrene afsindigt godt til, så det kan jeg varmt anbefale at servere som sidekick...

Opskriften her giver 12 stk - men mine forme var nu ret store, så måske jeg skulle have nøjes med 10 stk. i stedet - det er en evig læringsproces...

Brownies med karamelglasur

150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
180g mørk chokolade i små stykker
80g usaltet smør (stuetemperatur)
150g sukker
2 æg
1 tsk. vanillieekstrakt
100g hakkede valnødder

Karamelglasur
90g mørk chokolade i små stykker
200g sukker
3/4 dl mælk
3 spsk. usaltet smør
1 spsk. lys sirup
1 knsp. salt

Pynt: ½ valnødder

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side. Kom chokolade, smør og sukker i en stor skål og sæt den over en gryde med simrende vand, til det netop er smeltet, rør af og til - det tager kun nogle få minutter. Det må ikke koge.

Tag skålen væk fra varmen og rør æggene i et ad gangen. Rær godt efter hvert æg, så alt bliver godt blandet. Tilsæt vanillieekstrakten og derpå de tørre ingredienser lidt efter lidt. Når de er helt optaget og dejen er glat, vender du valnødderne i.

Fordel dejen i 12 papirforme og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag dem i 20-25 minutter (19 minutter). De skal have en sprød skorpe ovenpå og være lidt klæg inden i. Tag dem ud af ovnen og lad dem blive helt kolde inden de tages ud af formen.

Glasur: Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Bring glasuren i kog og lad den koge i 1 minut, mens du hele tiden røre. Tag gryden væk fra varmen og køl glasuren af (hæld den over i en skål og sæt den i koldt vand, så går det hurtigere).

Tilsæt vanilleekstrakt og pisk i 10 minutter til glasuren er tyk og luftig og farven er blevet lidt lysere. Overtræk de kolde kager med glasuren og pynt hver af dem med halve valnødder.

Bon appetit...

Kommentarer

 1. Åh, der besvimede jeg vist en lille bitte smule... den frosting lyder helt VILDT lækker! Suk, den må prøves... mmmmmm :o)

  Cupcaken lyder også lækker, men jeg er enig - brownie er ikke helt let... derfor findes det ikke så tit i mit sortiment ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen den er virkelig også næsten til at falde i svime over den frosting - tror den er genial god ovenpå en halvkedelig alm chokoladecupcake eller den kan jo nok friske hvilken som helst cupcake op ;-)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der