Gå videre til hovedindholdet

Endnu et år på bagen...


I går, for 31 år siden, kom jeg til verden på Tarm Sygehus i Vestjylland kl. 3.55 om natten - vægt: 3100g, længde: 49 cm lang...


Der er sket en del siden - lige om lidt skal jeg være mor for anden gang og ja, mine fødselsdage ændrede sig for altid, allerede da Elias kom til verden. Jeg kan nu stadig godt lide, at der bliver gjort lidt ud af min fødselsdag også selvom jeg er blevet mor, i år har jeg dog været hæmmet af sygdom og har derfor kun haft gæster til kage og saftevand (ja, jeg drikker IKKE kaffe og det var alt for varmt til te og kakao!) i går eftermiddags.


Jeg er ikke blevet mindre forkælet på min fødselsdag, som årene er gået. Faktisk kun det modsatte. Jeg har jo min mand og hele hans familie, som er så gavmilde og dejlige med mig. Jeg har mine fantastiske veninder og min egen uvurderlige familie. Da jeg i aftes sad og kiggede alle lykønskningerne på Facebook igennem, der var tikket ind i løbet af dagen (og ja også de par stykker, der er tikket ind i dag) kunne jeg ikke lade være med at blive rørt - tænk at der er så mange mennesker, der har haft lyst til lige at bruge 5 minutter på at skrive en lille hilsen eller et tillykke. Det varmer utrolig meget!

Allerede for 14 dage siden startede forkælelsen, da jeg modtog en fødselsdagsgave fra min veninde i Sverige og den faldt på et enormt lunt sted, da det var lige i begyndelsen af min sygdomsperiode (som jeg nu næsten er ovre takket være penicillin) - så var der lidt læsestof og noget til at varme halsen på:


Super lækre gaver! Jeg glæder mig så meget til at få gang i alle bøgerne og ja kakaoen kan jeg varmt anbefale. Du kan købe den enten hos Whittard selv online eller i fx Salling, hvor de lige nu har tilbud!

Derudover blev jeg begavet med endnu flere lækre bøger, penge, fødselsdagskort og gavekort...


Bogen om Redebygning bliver nok en bytter - der er desværre alt for mange ting deri, som jeg enten har opskrifter på eller også er det "begynd at strikke/hækle" ting og det er ikke lige noget, jeg har lyst til at lære - selvom når jeg kigger mig omkring i blogland, så er jeg grøn af misundelse over de lækre og fine sager nogle piger kan kreere med et par strikkepinde eller en hæklenål... Jeg har ikke tålmodigheden til det og faktisk heller ikke rigtig tiden... Måske det kommer en gang ude i fremtiden, men lige nu vil jeg meget hellere have glæde af en ny lydbog.

Newyorker by heart kogebogen er nok den bedste gave jeg kunne forestille mig (fra min mand og Elias) - det er vildt så god den bog er og der er ikke særlig mange retter deri, som jeg IKKE kunne tænke mig at lave... Så har du ikke købt den endnu, vil jeg varmt anbefale dig at gøre det. Der er noget for enhver smag og så behøver man altså heller ikke tonsvis af specialprodukter, for at kunne følge opskrifterne - hatten af for Birthe, som har skrevet bogen - tak fordi du har givet os en lækker og let tilgængelig kogebog, som gør, at man føler sig som lidt af en mesterkok i eget køkken...

Hvad i ikke kan se på billedet er den bedste krea-gave, man kan forestille sig, nemlig et gavekort til stof og stil inkl. et lift derud! Ihh hvor skal jeg shoppe stof til diverse kreative ting til børneværelset og jeg glæder mig allerede selvom det ligger lidt ud i fremtiden... Først er der praktik og ferie, som skal af vejen og så kan vi se på det...

Og nu til et andet af dagens højdepunkter - nemlig kagen... Ingen fødselsdag uden kage og jeg havde jo sagt at uanset om helbredet var blevet bedre eller ej, så skulle der kage på bordet - og det kom der!


Dog skulle jeg driste mig til at afprøve en ny opskrift på lagkagebunde og det endte i katastrofe! Da jeg skulle flække bundene var de slet ikke bagt færdige i midten - bevares, jeg havde da haft en pind i den for at tjekke, men den snød mig! Så i 11. time måtte jeg styrte i Netto og købe et par pakker af deres kagebunde og ihh hvor jeg skammede mig! Men når nu det er sagt, så var kagen faktisk slet ikke ringe! Jeg tror bare den havde været så meget bedre med mine egne bunde...

Kagen indeholdt:
Kirsebærmousse med kirsebærstykker i og mørk chokolademousse lagt mellem lyse bunde, smurt op med IMBC (YEAH for Kitchenaid!) overtrukket med Wilton chokoladefondant, pyntet med hvid Satin Ice fondant og Royal Icing.


Kagen var faktisk et hit - selv Elias kunne lide den og spiste lystigt... Dog var den så tung, at vi knapt nok kunne spise aftensmad - så det blev den nemme løsning med burgere, kyllingenuggets og fritter og festmåltidet er så rykket til i aften, hvor min bror kommer på besøg. Der er stadig mere kage, så den skal også lige have ben at gå på, men i aften som dessert!

Nu vil jeg sætte mig med en god bog et øjeblik, måske blunde lidt og så skal der samlet en reol, som ikke blev samlet i går (pga. for fyldte maver) - mon ikke der også bliver tid til en lille lur... Jeg vil bare slutte af med at sige tak for alle hilsnerne i går (og i dag) og så håber jeg, at 31 bliver lige så godt som 30 var...

Kommentarer

  1. Stort tillykke med dagen søde Agnethe. Dejligt at læse du havde en god dag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Bianca :D Det var en rigtig dejlig dag...

      Slet
  2. Ikke ringe med sådan en dejlig fødselsdag. TIllykke med dagen :-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej vel ;) det var alle tiders :D Tak skal du have :D

      Slet
  3. Hvor har du igen igen kreeret en smuk kage!

    Endnu en gang et stort tillykke med fødselsdagen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Anja :D Der gik lige retro i den denne gang ;)

      Slet
  4. Endnu en gang stort TILLYKKE med fødselsdagen!

    Sikke nogle lækre gaver, du har fået! Du har godt nok kreeret en flot kage! Den ser rigtig lækker ud!

    Jeg håber, du er i bedring <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen tusind tak Anita :D Hvor er du sød! Den smagte SÅ godt den kage - ELSKER kirsebær, så for en gangs skyld var det en kage lige i min ånd ;)

      Tak det går meget bedre nu, snottet vil dog ikke rigtig fortage sig, så måske jeg lige skal til lægen og allergitestes...

      Slet
  5. Et MEGET forsinket tillykke med fødselsdagen :o) Beklager det sene tidspunkt :o(

    Sikke nogle skønne gaver og sikke en flot, flot kage :o)

    Hvad synes du om IMBC'en på din nye skønhed?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe tak søde! Det er helt i orden - det kunne også ske for mig! Sådan er det jo, når der er nok at se til...
      Tak tak - gaveregn er ikke at kimse af og kagen var hurtig men perfekt denne gang!

      Ihh jeg er rigtig vild med IMBC også bare fordi den var nem at lave selvom der ikke er den store forskel på den og så Svejtsisk smørcreme, så synes jeg faktisk at IMBC'en stivner hurtigere i køleskabet - så kun en fantastisk positiv oplevelse må jeg indrømme og så fik jeg jo rigtig testet min smukke maskine igennem :D SÅÅÅ fedt!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der