Gå videre til hovedindholdet

Hvordan syevner kan udvikles og udfordres...

og om hvordan resultatet kan blive til to stykker tøj til andre end mig selv eller børn!

En god veninde kunne i starten af juni fejre sin fødselsdag og på dagen fik hun en lille erkendtlighed (bare en æske chokolade) med lovning på en lidt større fødselsdagsgave, som bare lige skulle være færdig først!

Hun er en pige, der ELSKER at kunne få sving i nederdele, men også gerne vil have lidt rene linjer, så jeg havde besluttet, at nederdel skulle hun have og dertil ville jeg vove mig ud i at sy en skjorte i samme stof (dog så de kunne bruges hver for sig!) så hun også kunne få noget at have på til et lidt mere business-præget look.

Nederdelen blev syet som en hel sol, så den rigtig kan svinges og så bare med en simpel rib - ikke for meget og ikke for lidt og faldt i rigtig god smag. Stoffet er en let bomuld, som jeg faldt sidste år på tilbud og egentlig havde planer om, at det skulle bruges til en kjole til mig selv, men da vidste jeg endnu ikke, at jeg var gravid og i stedet for, at det bare ligger og kigger på mig i skuffen, så kunne en anden lige så godt få glæde af det...Skjorten jeg vovede mig ud i er fra et mønster i Alt om håndarbejdet Symagasin nr. 02/feb. 2013. Opskriften så nem ud og der var brugt nogle teknikker, som jeg før har afprøvet. Jeg kastede mig derfor over opskriften med iver og faktisk er jeg blevet ganske tilfreds med resultatet og har brugt min overlocker flittigt i denne forbindelse.


Det var nu ikke altid lige nemt at hitte ud af, hvad det var beskrivelsen ville have mig til at gøre, men jeg prøvede mig frem efter bedste evne og skulle kun tilrette én gang, så sad skjorten, som jeg synes den skulle. Den er ikke blevet særlig lang, da jeg undervurderede længden af min venindes overkrop (den er længere end min egen i hvert fald) men jeg synes faktisk det fungere fint. Skulle jeg sy skjorten til mig selv, ville jeg nok forlænge mønstret en smule, da jeg godt kan lide, at skjorterne har god længde...

Kommentarer

 1. Rigtig flot syet! Skjortemønsteret er rigtig fint!

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare vildt flot den skjorte. Du har ikke skrevet noget magasin nr på. Måske du kan finde det. Kunne godt tænke mig sådan en fin skjorte så måske min mor kan bestikkes ;)
  Super fin nederdel også. Sådan nogen havde jeg vildt mange af da jeg gik til dans. De er fantastiske. Synes virkelig du har udviklet dig meget! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Bianca :) Så er magasin nummeret også skrevet - da jeg skrev indlægget havde jeg ikke lige bladet i nærheden og glemte alt om, at det skulle rettes, men nu er det gjort :)

   Ihh tak :) Jeg er også lidt stolt af, at jeg kunne finde ud af det - glæder mig til at kaste mig over endnu mere tøj også til mig selv, når jeg engang ikke har mave på længere!

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo