Jeg er kommet lidt op på hesten igen med at prøve, at finde nye og alternative måder at lave nogle gængse retter på, for lidt fornyelse skal der altså til indimellem.
Der hvor det halter mest med fantasien er nu nok i forbindelse med at der står fisk på menuen.... Denne gang var det endnu en gang mine fiskefrikadeller, jeg gerne ville forsøge at spice lidt op. Ifølge opskriften skulle vi have haft pitabrød til, men jeg orkede bare slet ikke skulle stå og skære salat og grøntsager, så det blev til rugbrød og råkost med æbler og rosiner ved siden af...
Torskerognsfrikadellerne fandt jeg en opskrift på inde på 2gangeomugen, men jeg fulgte den selvfølgelig ikke slavisk... Bl.a. brugte jeg tørret dild og en ny udgave af amanda torskerogn med dild i - det fungerede faktisk ret fint synes jeg og smagen var nu rigtig god... Så her får i lige min udgave af frikadellen:
Torskerognsfrikadeller
400g færdiglavet fiskefars (den lyse af slagsen uden laks)
1 dåse torskerogn med dild
2 spsk. mælk
1 tsk. citronsaft
½ tsk. tørret dild (du kan også bruge frisk dild)
Torskerognen vendes ud af dåsen og ned i en skål, hvor den moses og mases til den er helt blød. Rør fiskefarsen i og rør det godt sammen. Tilsæt så dild, mælk og citronsaft.
Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i lidt smør/olie til de er
gyldne og server lune med hvad du lige lyster.
Bon appetit...
P.S. Undskyld de vældig dårlige billeder - det skulle lige gå lidt hurtigt og så blev der knipset med mobilen, som var lige ved hånden...
Der hvor det halter mest med fantasien er nu nok i forbindelse med at der står fisk på menuen.... Denne gang var det endnu en gang mine fiskefrikadeller, jeg gerne ville forsøge at spice lidt op. Ifølge opskriften skulle vi have haft pitabrød til, men jeg orkede bare slet ikke skulle stå og skære salat og grøntsager, så det blev til rugbrød og råkost med æbler og rosiner ved siden af...
Torskerognsfrikadellerne fandt jeg en opskrift på inde på 2gangeomugen, men jeg fulgte den selvfølgelig ikke slavisk... Bl.a. brugte jeg tørret dild og en ny udgave af amanda torskerogn med dild i - det fungerede faktisk ret fint synes jeg og smagen var nu rigtig god... Så her får i lige min udgave af frikadellen:
Torskerognsfrikadeller
400g færdiglavet fiskefars (den lyse af slagsen uden laks)
1 dåse torskerogn med dild
2 spsk. mælk
1 tsk. citronsaft
½ tsk. tørret dild (du kan også bruge frisk dild)
Torskerognen vendes ud af dåsen og ned i en skål, hvor den moses og mases til den er helt blød. Rør fiskefarsen i og rør det godt sammen. Tilsæt så dild, mælk og citronsaft.
Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i lidt smør/olie til de er
gyldne og server lune med hvad du lige lyster.
Bon appetit...
P.S. Undskyld de vældig dårlige billeder - det skulle lige gå lidt hurtigt og så blev der knipset med mobilen, som var lige ved hånden...
Ejh hvor skægt. Har aldrig tænkt over, at man kan lave deller ud af torskerogn. SMART! Dem må jeg hellere prøve en dag, for herhjemme får vi ikke for meget fisk i forvejen :(
SvarSletDe her er rigtig gode (og børnevenlige) hvis man ikke er god nok til det med fisk - du kan også bruge ren torskerogn, så skal der bare et æg, lidt rasp, salt og peber og citron, mælk og evt. dild i og så på panden - bum bum i løbet af nul komma dut har du lækre deller også til madpakken ;)
Slet