Jeg har altid fundet det svært, at finde på gode salater, der passer godt til fisk...I sidst uge skulle vi have en omgang ovnbagt laks med rodfrugter og så havde jeg bare brug for at få en salat dertil. Den skulle være frisk og sommeragtig - og når man kommer fra en familie, hvor Kinakål var det mest eksotiske salat, der fandtes (i 80'erne) så er ens evner til at kreere en lækker salat måske nok ret hæmmet. Jeg føler mig i hvert fald hæmmet, men lige denne dag, tænkte jeg på, hvad jeg havde i køleskabet i forvejen og hvad det ville smage godt sammen med - så skulle det bare føres ud i livet...
Det blev til denne lækre sommersalat med æbler og blåbær og en ret sød men sprød dressing:
Det er den letteste salat i verden - det eneste der er i er nemlig iceberg salat, æbleskiver og friske blåbær... Dertil lavede jeg min svigerfars klassiske dressing, som i lige får her selvom jeg plejer at lave den lidt på slump...
Svigerfars salatdressing
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl piskefløde
3 spsk sukker (endelig ikke rørsukker!)
Hæld alle tre ingredienser i en skål og pisk det hele godt sammen til sukkeret er opløst og dressingen bliver let skummende og hvid. Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt sammen, så alt er dækket med den søde lækkerhed...
Bon appetit...
Det blev til denne lækre sommersalat med æbler og blåbær og en ret sød men sprød dressing:
Det er den letteste salat i verden - det eneste der er i er nemlig iceberg salat, æbleskiver og friske blåbær... Dertil lavede jeg min svigerfars klassiske dressing, som i lige får her selvom jeg plejer at lave den lidt på slump...
Svigerfars salatdressing
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl piskefløde
3 spsk sukker (endelig ikke rørsukker!)
Hæld alle tre ingredienser i en skål og pisk det hele godt sammen til sukkeret er opløst og dressingen bliver let skummende og hvid. Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt sammen, så alt er dækket med den søde lækkerhed...
Bon appetit...
Det ser godt nok skønt, sommerligt og enkelt ud :o)
SvarSletJeg er også vokset op med kinakål og ikke andet fyld end agurk og tomat - det kan jeg nærmest ikke få ned ;o)
Tak søde :-) nogle gange skal det også bare være nemt ;-)
SletÅhh det var også klassikeren hjemme hos os om vinteren og når sommeren så kom blev den der lede kål lige pimpet med radiser og gulerødder... ikke meget bedre!