Gå videre til hovedindholdet

Mad skal der til - del 3

Det sidste barselsbesøg, jeg havde fornøjelsen af at have var fra Mie og hendes dejlige lille datter Chanel, der havde taget turen herop helt fra Randers! Chanel er kun 14 dage ældre end vores Theresa og jeg synes det var så sødt af dem, at de havde lyst til at besøge os. Jeg håber vi får muligheden for at kigge ned til dem en dag også - måske hvis jeg kan låne en bil, det ville være skønt!

Vi havde i hvert fald nogle hyggelige timer med mad og drikke og så havde Mie super lækre gaver med i form af hjemmelavet saft! Ihh jeg var i himlen - den æblesaft er virkelig to die for! Godt jeg har en hel flaske endnu og så er den uden sukker - det er næsten det bedste af det hele...

Jeg kvitterede til gengæld med lidt spiseligt i form af et lækkert brød med pålæg og grønt samt denne lækre gulerodskage:


Den er sukkerfri lige bortset fra frostingen som er en reel creamcheese frosting med flormelis og så smagte den super godt! Jeg forærede halvdelen til vores overboer, som også smovsede godt, for jeg kunne ikke spise den alene og min kære mand er ikke til creamcheese frosting, så ingen kage til ham... Det er en kage, som jeg helt sikkert kunne finde på at lave igen bare fordi den har en rigtig lækker smag og opskriften skal i da bestemt heller ikke snydes for:

Gulerodskage
200g gulerod
100g hasselnødder
2 æg
125g Perfekt Strø fra Isis
100g mandler
10g bagepulver
75g rugmel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
15g rapsolie

Creamcheese Frosting
Flødeost
Flormelis
Citronsaft

Skræl og riv gulerødderne. Hak hasselnødderne og blend mandlerne til mel. Æggene piskes sammen med strøsukker og stilles til side. Bland dernæst de tørre ingredienser med krydderierne. Rør det sammen med gulerødder og olie. Vend forsigtigt blandingen i æggemassen og hæld dejen over i en springform. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter og så kan du jo røre creamcheese frostingen sammen imens. Lad kagen køle af og smør glasuren ovenpå.

Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo