Fiskefrikadeller med bønnefritter

Det er vidst efterhånden ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af fisk! Jeg prøver så vidt muligt at få det på madplanen i en eller anden afskygning mindst én gang om ugen og i forrige uge var det lige en omgang fiskedeller, der kom på menuen. Ja, jeg er som sagt lidt bagud med at få blogget pga. bryllupsforberedelser, sygdom og deslige, så det ligger et stykke væk, men det ændre bestemt ikke på, at dette var nogle af de mest lækre fiskedeller, jeg længe har sat tænderne i!

Opskriften er hentet fra Sif Orellanas bog Krudtugler og kanelsnegle (som jeg i øvrigt varmt kan anbefale) og skiller sig ud fra de opskrifter, jeg normalt benytter mig af ved, at man faktisk godt kan bruge en færdiglavet fiskefars og så selv pifte den lidt ekstra op! (Kig under tip) Det er ren guf for en travl børnefamilie og så bliver det jo ikke mindre sundt af den grund. Man skal bare lige huske at læse varedeklarationen før man putter sådan en fætter i kurven eller smutte en tur forbi den lokale fiskemand, for at være sikker på, hvad det er man får med sig hjem... Denne aften fik vi lækkert tilbehør i form af bønnefritter og kartoffel kroketter, bare lige for at veksle lidt fra de sædvanlige kogte kartofler og gulerødder... Bønnefritterne fik dog en anelse for længe og blev ret stærke i smagen, men de knasede ret godt og smagte ikke ringere af den grund. Det er ikke sidste de skal bruges som tilbehør herhjemme... Selv min bønne-forskrækkede mand var ikke afvisende overfor dem...


Her kommer i hvert fald opskriften på de uimodståelige fiskefrikadeller:

Til 4 personer skal du bruge:
500g blandet lakse- og torskefars
2 æg
2 tsk. salt
2 spsk. hvedemel (eller en grovere mel - fx rugmel)
1 bdt purløg
1 bdt dild
skal af en ½ citron
2½ dl piskefløde

Sådan gør du:
Fiskefarsen blandes med salt i en foodprocessor og æggen e tilsættes et ad gangen. Stop maskinen og tilsæt de øvrige ingredienser - hæld dog først fløden i til sidst, mens du langsomt lader maskinen røre blandingen sammen.

Form fiskefarsen med en ske dyppet i vand og sæt dem på en hed pande. Steg frikadellerne til de er gyldne og let sprøde på overfladen.

Server straks med lækkert tilbehør.

*Tip: Køber du fiskefarsen færdig, kan du nøjes med at tilsætte krydderierne, citronskal og fløde.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg