torsdag den 9. maj 2013

Sandwichboller

Som jeg nok har nævnt før, så står der, hver anden fredag, boller i alle afskygninger på menuen til aftensmaden. Manden arbejder nemlig sent der og så skal aftensmaden bare være nem, men også næringsrig og mættende. Derfor er det sjældent, at vi til lige netop dette måltid vælger en helt almindelig hvid bolle - de mætter ofte kun kortvarigt og det dur slet ikke, når det er et aftensmåltid vi snakker om - plus det er slet ikke godt for min gravide krop, at maden ikke holder længere - så spiser jeg jo bare endnu mere...

Jeg faldt tilfældigvis over en opskrift i Amos store bagebog 2, hvor jeg havde sat en lille fane udfor opskriften og da jeg nærlæste den, kunne jeg godt forstå, hvorfor den fane sad der... Det er lutter gode sager, der skal i opskriften, men fordi jeg ikke kunne nå at handle det hele ind, som skulle bruges, måtte jeg gå i skabene og erstatte, hvad der erstattes kunne og i får hermed min udgave af Amos sandwichboller.

Sandwichboller
12 stk.

5 dl vand
50g gær
500g hvedemel
250g fuldkornshvedemel
200g fiberbageblanding
1 dl kokosmel 
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn
½ dl sirup
½ dl olie
2 tsk. salt
mælk eller et sammenpisket æg til pensling

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt herefter gryn, kerner, bageblanding, fuldkornshvedemel, sirup, olie og salt. Rør det godt sammen på røremaskinen og tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Synes du dejen bliver en anelse for tør, kan du tilsætte lidt ekstra vand hen ad vejen mens dejen æltes godt igennem på maskinen. Dejen skal gerne være elastisk, men gerne lidt klistret også.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30-60 minutter. Så herefter dejen ned, form den til 12 store boller , der klappes flade og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 15-30 minutter.

Pensl med mælk eller sammenpisket æg inden pladen sættes i en 200 grader forvarmet ovn og bag bollerne i ca. 20 minutter.

Bollerne nydes lune eller afkølede med smør og pålæg.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...