mandag den 20. maj 2013

Min mand tog Nigella med i køkkenet...

På denne dag, min mands og min 4-års bryllupsdag (og 15 års kærestedag), er det da vidst meget passende med et indlæg som dette, der viser, hvor stort et konkurrencemenneske min dejlige mand er. Han havde læst en lille kommentar på bloggen, hvor jeg havde skrevet, at jeg måske ikke synes, at han var den meste opfindsomme kok og det har han taget til sig.

Så forrige fredag, var det ham, der stod i køkkenet og i samarbejde med Nigella Lawson fik min kære mand skabt et sandt festmåltid!

Jeg har nu gjort en vane ud af, at spørge min kære mand, når jeg sidder og koger madplan sammen om søndagen, om han har lyst til at lave mad en dag i ugen og indtil videre har svaret været ja (heldige mig!) og så har han selv bestemt, hvad menuen skulle bestå af.

Menuen stod derfor på en omgang lækker sprød kylling og dertil en lidt anderledes, men MEGET velsmagende salat.


Det er helt sikkert, at opskriften skal dele her, så i også lige kan få muligheden for en himmelsk mundfuld af denne herlighed, så her kommer de to separate opskrifter:

Knasende kyllingekoteletter
 4 pers.

4 kyllingebrystfileter uden skind og ben
2 3/4 dl kærnemælk (se tip)
1 spsk. Worcestershire-sauce
125g frisk rasp eller alm. rasp fra butikken
1 tsk. sellerisalt eller ½ hvis der er mindre børn, der spiser med
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. tørret timian
50g parmesan
olie til stegning (fx jordnøddeolie, men solsikkeolie er også godt)
4 spsk. hakket persille

Kyllingebrysterne bankes flade og tynde med en kagerulle (eller du kan flække dem på langs, så de åbner sig som en sommerfugl).

Pisk kærnemælk sammen med Worcestershire sauce i en lav og bred skål eller kom det i en frysepose og bland det godt sammen. Kom dernæste kyllingestykkerne i skålen eller posen og lad dem stå og marinere (uden for køleskabet i ca. 30 minutter eller sæt dem i køleskabet natten over, hvis du har tid.

Forvarm ovnen til 150 grader, hvis du bruger en mindre stegepande og vil holde koteletterne varme, efterhånden, som de bliver stegt. Bland rasp, sellerisalt, cayennepeber, timian og parmesan sammen i et bredt lavt fad. Når kyllingen har stået længe nok i marinaden, tages de kærnemælksmarinerede stykker op og trykkes ned i raspblandingen et ad gangen.

Dæk fileterne på begge sider med den krydrede rasp og læg dem på en rist - samme slags, som man bruger til at køle kager af på. Opvarm olien i en pande - bunden skal dækkes med ca. 5 mm olie.

Når olien er varm, steges de største kyllingestykker i ca. 3 minutter på hver side, mens de mindre stykker fra undersiden af brystet steges ca. 2 minutter pr. side. Når du tager de færdigstegte kyllingestykker af panden, lægges de på køkkenrulle, så det overskydende fedt opsuges og efter behov kan de så holdes varme i ovnen på en bageplade, som anvist ovenfor eller de kan serveres løbende. Uanset hvordan du vælger at servere de knasende kyllingekoteletter, bør der drysses hakket persille ud over og du kan også overveje citronbåde som tilbehør.

Tip: Kærnemælken kan erstattes af 4:1-blanding af henholdsvis tyndtflydende yoghurt naturel og sødmælk eller blande 250 ml. letmælk med 1 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike.


Salat med bacon og æg
4 pers. 

4 æg
1 pose blandet syrlig/bitter salat med friséesalat imellem
1 tsk. hvidløgsolie
200g røget bacontern
1 tsk. dijonsennep
4 tsk. cidereddike
1 tsk. brun farin
1 skvæt Worcestershire sauce
1 lille bdt. bredbladet persille

Kom æggene i en gryde med vand, bring vandet i kog og lad æggene koge i 1 minut. Sluk så for blusset og lad æggene ligge i vandet i 10 minutter.eller du kan lægge æggene i, når vandet koger og så lade dem koge 10 minutter.

Imens skylles salaten og kommes op i en skål. Opvarm hvidløgsolien (eller en alm. olivenolie med lidt revet hvidløg i) på panden og steg baconterningerne sprøde, ca. 5 minutter afhængig af pandens størrelse.

Hæld vandet ud af æggegryden og hæld koldt vand over. Når de er så kølige, at du kan røre ved dem, pilles de. Sluk for vamen under stegepanden og læg med en hulske baconterningerne over på et stykke køkkenrulle i et minuts tid, mens dressingen laves.

Kom dijonsennep ned i baconsaften på panden og pisk det sammen. Tilsæt dernæst eddike og brun farin og et skvæt Worcestershire sauce, pisk igen og hæld blandingen over salaten, som vendes, så det hele blandes godt.

Tilsæt nu baconstykker og vend salaten igen. Skær æggene i kvarte og kom dem i salaten sammen med den hakkede persille, før hele salaten vendes forsigtigt, så ingredienserne blandes uden at gå i stykker...

Bon appetit...

1 kommentar:

  1. Stort tillykke med dagen i går :o) Håber I havde en god dag!

    Maden ser lækker ud, han kan godt blive sendt i køkkenet noget tiere :o)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...