søndag den 5. maj 2013

Spaghetti 'n' meat balls

Jeg er stor stor fan af pasta, men da den mindste gut herhjemme slet ikke er var på pasta, så er det virkelig sjældent vi får det efterhånden...
Tidligere på ugen havde jeg dog taget mod til mig og sat det på madplanen og håbede på det bedste. Jeg faldt over en lækker opskrift på en amerikansk hjemmeside (jeg søger ofte opskrifter på engelsk, da det giver en bedre variation, i den mad vi laver, synes jeg) og var sikker på, at den ville blive et hit og det var den bestemt også!

Altså mindstemanden spiste hverken mere eller mindre end han plejer, men han SMAGTE på kødbollerne og for mig er det stort! Spaghettien var bare sjov at lege med...

Vi andre nød måltidet i fulde drag - også selvom det ikke lige var det, manden havde tænkt sig, vi skulle have til aftensmaden... Jeg tror snart, han gerne vil have en god omgang bolognese igen... Så nu vil jeg dele opskriften med jer og sige, at i skal have god tid til at lave denne ret, for bare tomatsaucen i sig selv tager en god 1½ times tid at lave - så jeg ville kalde dette for enten lørdag eller søndagsmad...


Italian Spaghetti 'n' meatballs
(ca. 6-8 pers.) 

2 dåser hakkede, flåede tomater
1 stor dåse tomatpuré
5 dl vand
3 spsk. revet løg
1 spsk. sukker
1½  tsk oregano (tørret)
1 laurbærblad
1 1/4 tsk. salt
1 tsk. presset hvidløg (eller revet)
3/4 tsk. peber
6 skiver daggammelt brød (revet i stykker)
2 æg, let piskede
2½ dl revet Parmesanost
2 spsk. friskhakket persille
500g hakket oksekød

Tilbehør: Kogt spaghetti og ekstra parmesanost

Find en dyb stegepande eller sauterpande frem og tilsæt: de hakkede tomater, tomatpure, 2½ dl vand, løg, sukker, oregano, laurbærblad, salt og peber (½ tsk. af hvert) og lad det koge op. Skru herefter ned for varmen og lad bladningen simre i 1 1/4 time uden låg og under omrøring.

Imens lægges brødet til opblødning i det resterende vand. Pres det tilovers blevne vand ud af brødet og tag herefter en stor skål frem. Bland brødet, æg (let piskede) parmesanost, persille og det resterende salt, peber og hvidløg. Tilsæt det hakkede kød og bland det hele godt samme (gøres bedst ved at stikke hele klør fem ned i blandingen og ælte den, til farsen bliver ensartet. Herefter formes farsen til kødboller med en dessertske. Kødbollerne lægges i et ovnfast fad eller på bagepapir på en dyb bradepande.

Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt derefter bagepladen/det ildfaste fad i ovnen og lad kødbollerne stege i ca. 20 minutter eller indtil kødsaften ikke længere er rødlig. Når kødbollerne er færdig hældes de i tomatsaucen Lad blandingen simre indtil det hele er varmet igennem og rør i det indimellem. Smid laurbærbladet ud og server med friskkogt spaghetti og grøntsager.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...