Det var så lige det der kom ud af køleskabet den aften, hvor vi skulle have haft lammefrikadeller med tzatziki og fladbrød, men da Osuma desværre ikke var leveringsdygtige med lammekød, så måtte jeg jo rode lidt i køleskabet og se, hvad jeg ellers havde på lager.
Æg, mælk, bagekartofler, søde kartofler, persille, gulerødder, bacon, æbler og rugbrød var hvad det kunne blive til og faktisk endte vi ud med et ret lækkert måltid trods alt...
Jeg improviserede lige en lille hurtig opskrift på en kartoffelæggekage og lidt tilbehør til at komme ovenpå og det fungerede ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Men nu var det jo heller ikke så svært med de ingredienser...
Kartoffelæggekage
3 æg
2 dl mælk
1 bagekartoffel
1 sød kartoffel
½ bdt persille
1 tsk. paprika
salt og peber
2 små gulerødder
1 æble
½ pakke bacon i skiver
rugbrød
Pisk æg, mælk, paprika, salt og peber og persille sammen i en skål. Sæt det til side. Opvarm en pande med lidt olie på. Skræl og riv kartoflerne på den grove side af rivejernet og hæld de revne kartofler over på panden. Lad dem stege i ca. 5 minutter under omrøring - tilsæt lidt ekstra olie og hæld så æggemassen ud over. Skru ned for varmen og lad æggekagen stege til den er fast på toppen og ikke blævre når du flytter stegepanden.
Opvarm ved siden af en lille pande, klip baconen i mindre stykker og steg den på panden. Skræl gulerødderne og hæld dem på panden. Lad det stege med i nogle minutter. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i tern. Hæld også dette i panden sammen med bacon og gulerod. Lad det stege til æblerne bliver let møre, men stadig har bid. Hæld det op i en skål og server lunt sammen med æggekagen og rugbrød...
Bon appetit...
Æg, mælk, bagekartofler, søde kartofler, persille, gulerødder, bacon, æbler og rugbrød var hvad det kunne blive til og faktisk endte vi ud med et ret lækkert måltid trods alt...
Jeg improviserede lige en lille hurtig opskrift på en kartoffelæggekage og lidt tilbehør til at komme ovenpå og det fungerede ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Men nu var det jo heller ikke så svært med de ingredienser...
Kartoffelæggekage
3 æg
2 dl mælk
1 bagekartoffel
1 sød kartoffel
½ bdt persille
1 tsk. paprika
salt og peber
2 små gulerødder
1 æble
½ pakke bacon i skiver
rugbrød
Pisk æg, mælk, paprika, salt og peber og persille sammen i en skål. Sæt det til side. Opvarm en pande med lidt olie på. Skræl og riv kartoflerne på den grove side af rivejernet og hæld de revne kartofler over på panden. Lad dem stege i ca. 5 minutter under omrøring - tilsæt lidt ekstra olie og hæld så æggemassen ud over. Skru ned for varmen og lad æggekagen stege til den er fast på toppen og ikke blævre når du flytter stegepanden.
Opvarm ved siden af en lille pande, klip baconen i mindre stykker og steg den på panden. Skræl gulerødderne og hæld dem på panden. Lad det stege med i nogle minutter. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i tern. Hæld også dette i panden sammen med bacon og gulerod. Lad det stege til æblerne bliver let møre, men stadig har bid. Hæld det op i en skål og server lunt sammen med æggekagen og rugbrød...
Bon appetit...
Den ser altså vildt lækker ud - det, at den er tyk i det - mums!
SvarSlet