Kartoffellasagne

Kartoflerne var mange og derfor blev de traditionelle lasagneplader skiftet ud med lækre kartoffelskiver og dertil kan jeg da lige tilføje, at der snarest skal et mandolinjern på ønskeseddelen, for jeg er altså bare ikke rigtig god til at skære tynde fine skiver af noget som helst!

"Lasagnen" (må man godt kalde den det, når der ikke er pasta i?) blev nu ret god alligevel, men mindede pga. tykkelsen af kartoflerne mere om en gratin lignende ret end en reel lasagne... Smagen var lige i øjet, men nu kan jeg jo også godt lide, at lege med mine krydderier, så der blev tilsat lidt mere af det ene og lidt mindre af det andet og noget undladt og så gik det hele vidst ret godt op i en højere enhed...


Opskriften får i lige som jeg lavede den og så kan i jo selv lege videre med retten - jeg ved jo, at der også er nogle eksperimenterende sjæle, der læser med her og det ville da være fedt at se en anden fortolkning af denne ret...

Kartoffellasagne
(4 pers)

Olie til stegning
250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 hakket løg
2 små revet fed hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 tsk edelsüsspaprika
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl vand
ca. 500g skrællede bagekartofler
1/4 liter mornaysauce
½ pose revet ost

Varm olien op i en sauterpande. Hæld hakket løg på panden og svits det, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Tilsæt kødet og steg til det skifter farve. Dernæst tilsættes hvidløget og steges med i et lille minut. Kom tomatpure i panden til resten og lad det stege med i yderligere 1 minut. Herefter tilsættes krydderier og vand og lad så kødsaucen koge i små 10 minutter under låg ved svag varme. 

Imens skrælles kartoflerne og skæres i skiver

Når kødsaucen er færdig gøres der klar til at lægge lasagnen i fadet. Kom først lidt ostesauce i bunden af fadet (ca. 25x25cm) dernæst kødsauce og slut af med kartoffelskiver.  Fortsæt på samme måde til det hele er brugt og drys med revet ost på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35-45 minutter alt afhængig af kartoffelskivernes tykkelse.
Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således: Kom ca. 1 dl 

Når lasagnen er færdigbagt stilles den tildækket på bordet i 10 minutter inden servering og salaten samt andet tilbehør kan forberedes imens...

Bon appetit...

Kommentarer

 1. For søren, det ser lækkert ud!!!
  Selvfølgelig kan man kalde det en lasagne. Jeg har også lavet lasagne med hvidkålsblade som plader for at spare på kulhydraterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Anja :)
   Lyder ellers også super lækkert med hvidkålsblade også - det må jeg da prøve til efteråret - det lyder som en god efterårsret ;)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg