Gå videre til hovedindholdet

J.O. Bolognesesauce

Til forskel fra katastrofen med fiskecouscousen, så var Jamies bolognese i går en kæmpe succes! Sjældent har jeg fået en kødsauce, der smagte SÅ godt og vi skovlede i os, som de grise vi nu er og det var ren nydelse! Jeg glæder mig allerede til rester i morgen og så er der endda nok til at fryse ned, så vi har lidt nem mad til en aften.
Selvfølgelig vil jeg gerne dele denne herlige opskrift med jer, så i selv kan smage et lille stykke af himlen...

Jamie Olivers Bolognesesauce (4-6 personer)
2 skiver røget bacon
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
Olivenolie
2 store tsk. tørret oregano
500g hakket oksekød
2 dåser flåede, hakkede tomater (gerne økologisk)
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt basilikum
500 g spaghetti
100g revet parmesan

Skær baconen i fine strimler. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Sæt en stor sauterpande over ved jævn til stærk varme. Kom 2 skvæt olivenolie i og steg baconen sammen med oregano til baconen er gylden. Kom de hakkede grønsager i panden og lad dem simre med i 7 minutter under jævnlig omrøring, til de er bløde og netop har lidt farve.

Rør det hakkede kød og dåsetomaterne i. Fyld de tomme dåser med vand og hæld det ved sammen med et godt drys salt og peber. Nip basilikumsbladene af stilkene; læg bladene i køleskabet til senere og hak stiklene fint. Kom de hakkede stilke i saucen og brung den i kog igen. Skru ned for varmen og lad saucen simre i 1 time under jævnlig omrøring. Tag panden af varmen . Rør halvdelen af parmesanen i saucen og smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld vandet fra. Server sammen med saucen.
NB: Saucen kan fryses.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh