Gå videre til hovedindholdet

Onsdag med Jamie og vi er atter bedste venner!

Allerede onsdag! Jeg fatter simpelthen ikke hvor tiden bliver af! Jeg havde masser af planer for i dag, men sjovt nok har jeg ikke nået en brøkdel af dem, fordi jeg er blevet distraheret af noget andet og så er det altså ikke verdens sjoveste aktivitet at skulle vaske op eller gøre rent... Ej opvasken er da blevet taget, men rengøringen er på skønneste vis udskudt til i morgen - det samme er arbejdet med mine ansøgninger - jeg skal da forresten også huske at sende mit materiale rundt til de folk jeg er i netværksgruppe med - der er jo møde i næste uge...

Nææ jeg har brugt tid på at kæle for maden i dag, for jeg havde set frem til lige netop denne ret - J.O. Burger og så med mine hjemmelavede fritter - YUM-O! Det var virkelig en vellykket burger og milevidt fra den katastrofe af en ret, jeg fik kogt sammen i går... Så i dag vil jeg gerne dele opskriften med jer og give credit til Mr. Oliver, som igen er min absolut bedste food-buddy... Jeg har på fornemmelsen, at vi har et omskifteligt venskab foran os...

Byens bedste burger a lá Jamie Oliver (6 personer)

12 sprøde kiks af typen creamcrackers
8 stilke bredbladet persille
2 store tsk. dijonsennep
500g hakket oksekød af bedste kvalitet
1 stort æg (helst økologisk)
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
1 salathoved
3 tomater
1 rødløg
3-4 syltede agurker (jeg brugte agurkesalat)
6 burgerboller
6 skiver cheddar
evt. 6 skiver bacon (det kunne manden i hvert fald godt lide!)
Pak kiksene ind i et rent viskestykke og slå dem til krummer ved at tæske bylten ned i bordet; smuldr eventuelle større kiksestykker med fingrene. (Jeg vil sige, at dette er noget omstændigt og hvis du ikke vil have større kiksestykker i dine burgere, så brug din minihakker/foodprocessor til at male kiksene til kiksemel)

Kom alle krummerne i en stor skål. Hak både persilleblade og stilke fint. Kom den hakkede persille i skålen sammen med sennep, hakket kød, æg og et godt drys salt og peber. Mas og mos farsen med rene hænder til den har en nogenlunde jævn konsistens. Del farsen i 6 dele og form dem til bøffer, der er ca. 2 cm tykke (fugt evt. hænderne med koldt vand, så hænger farsen ikke så let ved hænderne) Stænk bøfferne med olivenolie, læg dem på en tallerken, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem i køleskabet, så farsen kan hvile (så hænger de færdige bøffer bedre sammen)

Opvarm en pande i 3-4 minutter ved stærk varme. Skru ned til jævn varme og læg bøfferne på panden; pres dem let med en paletkniv, så de har så stor en kontaktflade med panden som mulig. Steg dem i 3-4 minutter på hver side eller som det foretrækkes.

Skyl og del salathovedet - slyng det tørt og snit det, hvis du har lyst. Skær tomaterne i skiver. Pil rødløget og skær det i tynde ringe. Skær de syltede agurker i helt tynde skiver på langs og anret alt tilbehørret på et stort fad eller i små skåle og stil det på bordet, så gæsterne selv kan sammensætte deres burger. Tag bøfferne af panden og læg dem i et fad. Tør omhyggeligt panden af med et stykke køkkenrulle, flæk bollerne og lynrist dem på panden.

Fritter:
Skræl kartoflerne, skær dem i lige store stave og tør dem godt med et rent viskestykke. læg dem på en bageplade på bagepapir og hæld lidt olivenolie udover. Tilsæt herefter de krydderier du bedst kan lide og vend det hele rundt, så kartoflerne bliver godt dækket. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er gyldne. Vend dem gerne undervejs, når halvdelen af tiden er gået.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh