Gå videre til hovedindholdet

få-gjort-alt-det-man-ik-gad-i-Påsken tirsdag...

Ja det har været sådan en dag i dag... Lidt tøjvask her, lidt rengøring der og så lige et drys af en opvask og vupti - så er her igen til at være...
 
Det er nok også det der har gjort, at jeg har kunne tage mig sammen til at få lavet denne ret til aftensmad, jeg har udskudt den i en hel uge, men i dag skulle det altså være, så her kommer opskriften på en lækker lækker ret - der står godt nok gratin, men det synes jeg den er lidt for snasket til at være - jeg ligger dog ikke lige inde med en anden og bedre betegnelse for retten, så det må gå an lige for i dag... Det er endnu en af de mange mange blogopskrifter fra Kayotic Kitchen, som jeg skal have prøvet af og den her kan jeg varmt anbefale at andre også prøver ved lejlighed...

Blomkål, kartoffel og tomat gratin
500g kartofler
1 blomkålshoved
12 cherry tomater
1 mellemstor porre
1 fed hvidløg
2 spsk. smør
3 spsk. mel
375 ml mælk
150g revet ost (fx cheddar) cheddar virker efter min smag rigtig godt!
1/4 tsk. paprika
bredbladet persille muskatnød
peber salt

Del blomkålen i små buketter og blancher dem let i saltet vand i omkring 10 minutter. Skræl, vask og skær kartoflerne i tern og blancher også dem i saltet vand i ca. 10 minutter.

Vask og skær porren i halve ringe. Den grønne del skal ikke bruges, så den kan kasseres.Riv eller hak hvidløget fint. Vask, tør og hak en stor håndfund bredbladet persille. Riv osten.

Ostesaucen: Smelt smørret og steg porre heri i 2 minutter før hvidløget tilsættes. Tilsæt 3 store spsk. mel og steg i 2 minutter for at neutralisere råheden i grønsagerne. Tilsæt mælk indtil konsistensen er som du synes. Lad det simre i 2-3 minutter og krydr med salt, peber paprika, lidt muskatnød og halvdelen af det revede ost. Sluk for varmen og tilsæt persillen.

Når kartoflerne og blomkålen er færdige hældes vandet fra og blomkålen lægges i bunden af et ovnfast fad. Dernæst lægges cherrytomaterne og til slut kartoflerne. Hæld saucen over hele herligheden og slut af med resten af osten. Bag gratinen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 25-30 minutter eller indtil det er boblende og gyldenbrunt.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der