Gå videre til hovedindholdet

Skærtorsdag

En ganske stille og rolig dag... Jeg fik den vildeste lyst til at lave en ny kage i går aftes sent, da jeg begyndte at se Cake Boss - en serie om et bageri/konditori og en masse fede kager! Så jeg satte mig ned for at lave sommerfugle med mine nye udstikker, som skal pryde min nyeste kagekreation. Dagen i dag er så gået med at bage bunde, lave fyld og rende rundt efter hvid chokolade til smørcremen.... Vi fandt det heldigvis og så fik jeg lavet smørcreme, lagt kagen sammen og smurt op og nu står den trygt i køleskabet, hvor den skal stå et par timer endnu inden jeg kan begynde at overtrække og dekorere den. Resultatet kommer i morgen...

I mellemtiden kunne jeg så begynde at forberede aftensmaden - jeg havde en rest kylling tilbage fra forrige aften og jeg huskede på, at jeg havde set en lækker opskrift på en sandwich inde på bloggen Kayotic Kitchen og satte mig for at det skulle menuen stå på i aften og her er så resultatet:


Selvfølgelig vil jeg også gerne dele opskriften (oversat til dansk) med jer og sige en tak til Kay og hendes fantastiske kulinariske sind - min mand sagde endda "hvad skal du så med Jamie Oliver???" Han er fan af Kay og ikke Jamie...

Jayden's Sandwich

En rest kylling (jeg havde kyllingebryst tilbage efter en hel kylling)
Bredbladet persille - efter temperament
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. cremefraiche (original opskrift siger yoghurt)
1 tsk. kød og grill krydderi fra Knorr + ½ tsk. paprika + 1 knsp. cayennepeber (original opskrift siger 1/4 tsk. cajun krydderi)
50g ost (jeg brugte emmentaler)
1 forårsløg
salt
peber

Put kylling, persille, hakket forårsløg, salt og peber i foodprocessoren.
Bland mayonnaise, cremefraiche og krydderier godt sammen og hæld det over i foodprocessoren til de andre ingredienser og kør det til det hele er blandet godt og du synes det har en god konsistens.

Serveres mellem to stykker brød efter egen smag.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh