Ja det går bestemt ikke stille for sig herhjemme i denne tid... Træerne i vores baggård har bugnet med æbler og figner, så hvad mere kan man ønske sig! Der er stadig en del figner på træet, men de er ikke modne endnu og jeg pønser lidt på at de måske skal bruges til figenpålæg, hvis man da kan lave det selv...
Derudover har jeg også eksperimenteret med at lave hjemmelavet frugtmos til vores lille guldklump - så samtidig med at der lige blev lavet et enkelt glas figenmarmelade, fik jeg også lige smækket et par glas med banan/æble/pæremos og hindbær/fersken/nektarinmos sammen... De bliver spist med stor iver og denne uge har jeg frosset lidt ned også, så jeg også har det lidt nemt indimellem... Jeg har eksperimenteret med en ny mos i denne uge med mango, hindbær og nektarin i - så må vi se om herren bryder sig om det også - han kan i hvert fald rigtig godt lide frisk mango...
Så kastede jeg mig over æblerne og fik af de første to kilo lavet karamelliseret æblemarmelade og for pokker hvor det smager godt! Er du vimmer mand! - jeg skal lige rundt med et glas til vores naboer i opgangen, det er jo trods alt også deres æbletræ, så lidt godt skal de da nyde af det... Her er de fint indpakkede glas:
Opskriften fandt jeg inde på Politikens hjemmeside og det er faktisk en af Camilla Plum's opskrifter, så i får lige et link her: Karamelliseret æblemarmelade med ingefær og hun får en tak for den absolut lækreste æblemarmelade jeg længe har smagt... og jeg henkogte endda mine marmelader også! Det er bestemt noget jeg vil til at praktisere mere, så jeg slipper for det der atamon-fis...
Af æblerne fik jeg også lige lavet desserten til vores hyggeaften herhjemme, hvor vi lagde hårdt ud med lækre engelske bøffer med bearnaise og lækre ovnkartofler og derefter satte tænderne i dem her:
Mini amerikanske æbletærter - noget af det nemmeste og hurtigste at lave (hvis man lige har en tærtedej i fryseren, som skal bruges og æbler lige fra kurven...) Uff hvor smagte de altså godt! Jeg havde hverken cremefraiche eller flødeskum hjemme, men da jeg er i gang med at lave en kage, så havde jeg lige en rest hvid tobleronemousse, som jeg puttede ovenpå, bare for at smage og fy for pyffer, hvor gjorde det bare godt!!! Så ved i det - hvid tobleronemousse går godt som tilbehør til amerikansk æbletærte...
Jeg har lavet en tærte i stor format før med æbler i - se min æblejagt og mine æblelækkerier fra sidste år her: Æbleweekend
Jeg har stadig en halv kurv æbler tilbage, men jeg tror nu nok bare, at de bliver skrællet og frosset ned til en anden god gang - jeg kan simpelthen ikke nå at bruge dem inden vi skal på ferie...
Hold da op hvor er du aktiv søde!
SvarSletog mums hvor lyder det altså lækkert.
Det er når man læser sådan noget at man ærgrer sig over kun at have græsplænen at passe, men tror nu aldrig jeg ville få passet noget andet.
Knus