Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede godter med blommer og ingefær...

Jeg er simpelthen blevet for dårlig til lige at sætte mig ned og få opdateret på de dejlige ting, jeg går og foretager mig! Dette indlæg har været lidt over en uge undervejs, så jeg må hellere få berettet om de skønne sager...

For snart 14 dage siden fik jeg en fin pose blommer af min overbo, som hun havde med hjemme fra sin fars blommetræ og tænkte at jeg gerne ville have nogen. Det takker man bestemt ikke nej til, når man som mig ELSKER at sylte m.v. Straks efter gik hjulene i gang med at spinne, for jeg skulle jo finde ud af, hvad de skulle bruges til... Konklusionen blev: Blommemarmelade med ingefær

Jeg faldt jo så heldigt over et af Sif's lækre indlæg lige netop om at sylte blommer og nu hvor jeg havde købt ingefær hjem også, så kunne jeg da også lige så godt prøve både kandiseret ingefær (STÆRKT) og Ginger Ale sirup af, for det kunne jo blive potentielle julegaver...

Jeg skriver ikke opskrifterne op her, men henviser i stedet til Sif's blog Anarkistens (ægte) Kogebog, hvor du kan finde opskriften (der er også linket længere oppe) Her vil jeg bare nøjes med at vise billederne frem og fortælle at marmeladen er et HIT, de kandiserede stykker ingefær er ikke min favorit (vil egentlig helst have min ingefær blandet i noget eller syltet sammen med sushi) og siruppen til Ginger Ale blev virkelig god - den skal bare blandes rigtig godt op ellers bliver den ALT for sød...

Håber i andre kan blive lige så inspireret og lade efteråret fyldes med duften af lækre syltegodter...

Blomme-ingefær marmelade

Ginger Ale sirup & kandiseret ingefær

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...