Gå videre til hovedindholdet

Baby skal da også have lækker mad...

Elias er bestemt ikke kræsen og er virkelig begyndt at tage godt fra hvad angår mad. Han fik lært at spise sin kartoffel-gulerodsmos, men hans favorit er bestemt ikke mos længere - han elsker pasta eller bare noget man kan tygge i... Det er også ensbetydende med, at han er begyndt at spise med gaffel og synes det er sjovt... 

Egentlig spiser Elias jo det samme som os for det meste, men indimellem er det bare nemmere at lave noget andet til ham - fx hvis vi selv skal have noget, som vi ikke vil introducere ham for endnu og så kommer der bl.a. sådan en tallerken på bordet til ham:


Her ser du en omgang sød kartoffelmos, ærter (som han selv kan tage op med fingrene og putte i munden), avokado (som han ikke rigtig ved om han kan lide endnu) og pålæg af kalkunbryst i tern dertil serveres et glas økologisk sødmælk... Han ÅD virkelig at den mose med sødkartofler - det eneste der var lidt tilbage af på tallerkenen var faktisk avokado og lidt kalkunkød...

I morgen står morgenmaden på havregrød - dog ikke bare havregrød alene, for det får jeg ham ikke til at spise..


Han har prøvet at få pæremos, bananmos  og vidst også en sød mos af mango og hindbær ovenpå sin havregrød - i morgen står den dog på en puré af kirsebær og blåbær... Det smager helt vildt godt og jeg gad da godt det var min morgenmad i stedet for de tørre havregryn med kakao, sukker og mælk som jeg skal have... Nu sidder du sikkert og tænker, hvor får hun alle de idéer fra og det skal jeg sige dig; fra denne lækre bog:


Det er simpelthen den mest geniale bog og hvor gad jeg dog godt, at jeg havde fået fingre i den noget før, for hold nu op man er slet ikke på bar bund, hvad angår babymad, hvis man har den stående i reolen... Opskriften på mos af sødekartofler står også i denne bog blandt mange mange fine og lækre opskrifter også på familiemad, når baby bliver gammel nok til det... Jeg glæder mig SÅ meget til at få prøvet endnu flere retter af fra denne bog som har mine varmeste anbefalinger til både førstegangsmødre men også til mødre, som godt kunne bruge lidt inspiration til babymad, selvom at hun har været igennem møllen nogle gange...

Rigtig god læselyst...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh