Gå videre til hovedindholdet

Min mand har fødselsdag i dag...


Han ELSKER brunsviger og da jeg desværre ikke helt mestre lige netop denne kage, så måtte jeg gå til den bedste bager i byen og købe et lækkert stykke til ham i stedet...

Min mand har for kort tid siden fortalt mig, at det var hvad de plejede at få som børn til fødselsdag - brunsvigerkagemand med slik på... Så selvfølgelig skulle han da også have det i dag...

Hjemme hos os har vi altid fået vandbakkelsekagemand med glasur og slik, men min kære mand har gennemtrumfet, at vores søn skal have brunsvigerkagemand når han om ikke så længe fylder 1 år... Det selvom drengen ikke selv må få et stykke, da jeg er ganske bestemt omkring hans sukkerindtag, men derfor kan hans gæster da godt have lov til at nyde en lækker brunsviger, som jeg altså selv skal forsøge at perfektionere inden fødselsdagen... Uhh jeg får allerede koldsved bare ved tanken!

Kommentarer

  1. Tillykke med manden.
    Jeg er sikker på at du laver en rigtig god brunsviger.

    SvarSlet
  2. Du skal nok klare det, øvelse gør mester :)
    og tillykke med manden :)
    KH Micha

    SvarSlet
  3. Tillykke med ham, og bare rolig, det er slet ikke svært at lave en brunsviger, bare husk at den smager bedst samme dag den bliver bagt.

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  4. Lene, tusind tak skal du have :) Jeg krydser virkelig fingre for at jeg finder den ultimative opskrift, så vores fødselsdagsgæster ikke får en øv-oplevelse der...

    SvarSlet
  5. Micha, Ihh tak søde... Ja nemlig og jeg må hellere øve mig alt det jeg kan ;)

    SvarSlet
  6. Marianne, tusind tak skal du have og ja, det er også min oplevelse af brunsviger - tror det bliver lidt presset hvis jeg skal stå og bage brunsviger samme dag som vi får gæster, så vi må se om jeg kan kringle den...

    SvarSlet
  7. Det tager slet ikke ret lang tid.... Pøj pøj

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh