Gå videre til hovedindholdet

Honey and Ale bread

NU har det et stykke tid været mening, at jeg skulle få opdateret herinde også, men jeg har haft super travlt med jobsøgning. mommy-ting og den nye MadMama blog og derfor haft svært ved lige at få skrevet lidt om det jeg har lavet i køkkenet i den uge, som snart er gået...

Jeg har lavet to ting, som har stået ud som nye og anderledes, nemlig det brød, jeg skal berette om her og så en lækker suppe, som følger i et senere indlæg...

Jeg havde lige lidt gær og en hvidtøl i køleskabet, som skulle bruges og det herlige ved dette brød er, at du kan smække dejen sammen den ene dag og bage det dagen efter - måske om morgenen, så du har frisk morgenbrød. Dog vil jeg anbefale lige netop dette brød til et oste- eller pølsebord og jeg vil anbefale dig at bruge en anden øl end hvidtøl, for hold nu op det fremhævede saltsmagen i brødet...

Brødet smager ellers rigtig godt, har en lækker krumme og er super sprød udenpå. Jeg kan godt lide den dejlige smag som hasselnødderne giver til brødet og du kunne helt sikkert også bruge valnødder i stedet...


Honey and Ale bread
1 stk.

Du skal bruge:
2½ dl vand
1 dl øl
2 spsk honning
12 g gær (1/4 pakke)
1 spsk. groft salt (måske en smule mindre - synes godt nok det er et meget salt brød)
450g italiensk hvedemel (kan købes i bl.a. netto)
50g rugsigtemel (det havde jeg ikke lige, så det blev til rugfuldkornsmel)
100g hasselnøddekerner
mel eller olie til at drysse i skålen...

DAG 1:
Rør vand, øl, honning og gær sammen i en skål. Tilsæt lidt af hvedemelen og kom så saltet i. Tilsæt rugsigtemelet og rør dejen sammen - gerne i en røremaskine. Kom herefter hasselnøddekernerne i og ølt dejen i ca. 12 minutter (røremaskine, da det er noget hårdt at gøre ved håndkraft). Lad dejen hvile i køleskabet med et fugtigt klæde over i en skål med mel eller olie i bunden til næste dag...

DAG 2:
Form forsigtigt dejen til et brød uden at slå alt luften ud af den. Sæt det på en bageplade med bagepapir, drys lidt rugsigtemel på toppen og lad det efterhæve i 2 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brdet ind i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter. Tænd den igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter. Når brødet er færdigt, skal det være sprødt og mørkt. Er du i tvivl, så vend brødet og mærk om det er sprødt i bunden.

BAGETRICK:
Ønsker du at bage brødet samme dag, skal du øge gærmængden til 25g og lad dejen hvile i 2 timer. Fortsæt herefter opskriften fra dag 2...

Rigtig god bagelyst...

Kommentarer

  1. Hejsa Lene
    Hehe ja det duftede også FANTASTISK da det kom ud af ovnen og når det har ligget et par dage, kan det lige friskes op ved at blive puttet i ovnen en tur med lidt koldt vand sprøjtet over skorpen og så bliver det bare SÅ lækkert igen...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh