Gå videre til hovedindholdet

En miniferie i billeder og lidt lækkerier

Det er nu omkring 14 dage siden vi var på miniferie med svigerne i sommerhus nede ved Bjerregaard i Vestjylland og vi havde en hyggelig tur. Jeg synes lige jeg ville flashe lidt billeder af de lækre ting, som stod i det fine sommerhus...


Jeg var simpelthen SÅ betaget af alle de smukke ting det sommerhus havde at byde på af retro, klassisk, romantisk og trend-ting og havde jeg haft plads, så var samtlige (bort set lige fra de gyselige skal-stole) af ovenstående ting røget med mig hjem i kufferten! ELSKER DET! Mine forældre havde på et tidspunkt en stol, der mindede om den grønne, bare i karrygul - det blev til hundens stol på et tidspunkt, men ihh hvor ville jeg da have sat pris på at de havde haft den i god behold i dag, så jeg kunne have snuppet den!

Nå, nok om interiør - nu til lidt mad... Vi sneg os nemlig lige til en lækker brunch i lørdags herhjemme. Manden havde fri, så det skulle nydes i fulde drag og det gjorde vi så. Junior fik en børnebrunch med nogle af de samme elementer og han grov-åd for at sige det mildt... Det var rigtig dejligt...


Brunchen består af de klassiske ting: scrambled eggs (glemte bacon på billedet, men det var der også!) yoghurt med hjemmelavet råsyltet hindbærkompot, lækker brød med serranoskinke og port salut, melon og kiwi og pandekager med ahornsirup - det er bare GUF!

Søndag kunne jeg så diske op med endnu en brunch, da min søde veninde havde gemt et gavekort jeg lavede til hende for nogle år siden efterhånden, som hun gerne ville bruge og så måtte jeg jo lige være lidt kreativ, så det ikke blev alt for meget og her er resultatet:


Tallerkenen bestod af en yoghurt med råsyltet brombær/hindbær-kompot og hjemmelavet müsli, salat med peberfrugt, chorizo og port salut, majspandekager med bacon og boghvedepandekager med banan og hjemmelavet brombærsirup... Alt i alt synes jeg nu det var ret vellykket og jeg var bare SÅ mæt efter den omgang... Nu skylder jeg jer vidst også lidt opskrifter efterhånden, så de kommer i senere indlæg...

Kommentarer

  1. Det er også nogle fede ting, som det sommerhus gemte på! Wauw!
    Krusene i midten af din collage er jeg ret vild med!

    SvarSlet
  2. Ja, jeg blev også seriøst overrasket for alt andet i huset bød ikke ligesom til at der var sådan nogle skjulte skatte :) Hehe de er også søde, men det var nu æggebægere og jeg skulle virkelig holde mig i skindet for ikke at nuppe dem med hjem!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo