Gå videre til hovedindholdet

Nigella week - dag 3: Sennepskoteletter - nem aftensmad del 17

Så kom vi til dag nr. 3 og jeg er næsten halvvejs i min Nigella-maraton... Indtil videre er det jo gået ganske glimrende også selvom der har været lidt protester fra manden om at holde madplanen, som han jo desuden heller ikke har set og så derfor ikke eksisterer rigtigt!

Men jeg trumfede igennem og i dag stod menuen så på sennepskoteletter... En lækker og meget nem ret som smager udsøgt og kan varieres på umådelig mange måder alt efter hvilken slags sennep du lige vælger at bruge... Jeg selv er stor fan af Søstrene Grenes Recept sennep, så den brugte jeg og det var et hit! Det var kun mindstemanden, som ikke rigtig gad at smage, men i disse dage er jeg HELDIG hvis han bare vil smage en af de ting, der ligger på hans tallerken...

Som sagt virkelig hurtig at lave også selvom du har haft en lang dag på arbejdet og ikke rigtig gider hjem og stå ved gryderne, så er denne ret altså så lige til, at man næsten skulle skamme sig, hvis man ikke kunne overskue lige at bikse den sammen... (sagt med et muntert glimt i øjet!)

Så her får i opskriften og denne gang er den kun til 2 personer - hun svinger en del i antal couverter, som opskrifterne henvender sig til synes jeg, men pyt, det går nok, hvis man bare kan regne lidt...

  
Sennepskoteletter

2 svinekoteletter a ca. 220g (jeg brugte nakkekoteletter, men du kan sikkert også sagtens bruge de andre)
2 tsk. hvidløgsolie
1 1/4 dl cider (jeg kunne kun få pære cider light, så jeg valgte en god æblemost i stedet!)
1 spsk. grovkornet sennep (eller den sennep du foretrækker)
1 dl piskefløde

Skær fedtkant eller svær af koteletterne og bank dem hurtigt og bestemt lidt tyndere med en kødhammer eller kagerulle mellem to stykker plastfilm.

Varm olien op på en tykbundet pande og steg koteletterne ved middelvarme i omkring 5 minutter på hver side. Kom dem over på et fad og dæk dem til med alufolie eller læg dem på varme tallerkener klar til servering.

Hæld cider (eller i mit tilfælde æblemost) på pande, som stadig står på varmen og afkog panden. Lad det simre i lidt over et minut, tilsæt så sennep og rør fløden i.

Lad saucen koge i et par minutter inden du hælder den over koteletterne. Hvis du serverer gnocchi til, så husk at give dem en svingtur på panden til sidst, så de kan suge den sidste sauce til sig, inden du øser dem over på tallerkernerne. Jeg brugte selv små kartofler færdigpakkede fra Flensted, som jeg stegte på panden, da jeg ikke kunne finde gnocchi og de var ganske fortræffelige - de kunne dog godt bruge noget mere krydderi, så det fik de! Næste gang må jeg prøve selv at lave gnocchi...

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Den opskrift skal jeg da helt sikkert prøve! Det ser virkelig lækkert og enkelt ud. Hende Nigella er nu et godt bekendtskab. :) Hendes pollo alla cacciatora er også værd at prøve!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo