Gå videre til hovedindholdet

12. December - Julens natur...

Jeg kan rigtig godt lide, at det i nyere tider er blevet populært at bringe naturen endnu mere ind i julepyntningen, specielt når der skal laves andet end bare dekorationer med lys, mos og gran. Det er så nemt og fint at se på og ikke mindst billigt, for alt hvad det kræver er en lille tur i skoven for at hente grene, kogler og har man været opmærksom i efteråret, så har man sikkert også gemt lidt blade og kastanjer, som også kan bruges til at pynte med. Skal der lidt luksus til, så kunne man jo smutte forbi den lokale blomsterbiks eller råvaremarked for at hente proviant...

I år fik jeg min mor til at gøre det ene og jeg selv tog mig af den anden del, så jeg har fået serveret de fineste lærkekogler, jeg kunne tænke mig og en masse bær og paradis æbler (som desværre nåede at gå til...) og ikke mindst kastanjer! Det skylder jeg min mor en stor tak for. Jeg selv smuttede skam bare forbi råvaremarkedet og kom hjem med favnen fuld af blomster og planter...


Her er det friske roser, der er stukket ned i en oasiskugle sammen med en bund af "sølvgræs", kastanjer og poppede hirse... Det er ikke en dekoration, som kan holde sig uendeligt, men den er smuk så længe den holder...


Her er så de smukke lærkekogler, som er viklet ind med ståltråd og stukket i en oasiskugle. Kuglen er lagt ovenpå en omgang julekugler og placeret i min smukke suppeterrin fra mit gamle arvestel. Mit råd til dig er at lade være med at gå ud og bruge i dyre domme på potter og fade, når du skal lave dine dekorationer, men brug hvad du har af smukke sager derhjemme. Det fungere ganske udmærket, de skal bare piftes lidt op og så spare du en halv arm og kan måske købe et ekstra af de store lækre kvalitetslys, som kan brænde hele julen eller en ekstra buket blomster til at pynte med...

Laver du andre dekorationer til jul udover de traditionelle kalenderlys- og adventsdekorationer?

Kommentarer

  1. Jeg er vild med dine dekorationer - og jeg lover tit mig selv at jeg burde samle ting sammen i skoven i god tid, men jeg får det ligesom aldrig rigtig gjort.

    Din kogledekoration ligner jo noget selv jeg kunne lave, mine fingre vender ellers ikke til sådanne ting

    SvarSlet
  2. Karin: Tusind tak for roserne :) Er sikker på du sagtens kan gøre kunsten efter til trods for omvendt påsatte tommelfingre ;) det er slet ikke så svært endda :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo