Så kom dagen, hvor jeg endelig fik tiden til at få bagt småkager... De er også en del af en julegave, så mon ikke det også var på tide... I år jeg jeg prøvet lidt andre slags af end tidligere og været spændt på resultatet og jeg må nok sige, at jeg er tilfreds... det kunne godt gå hen og blive klassikere herhjemme og så er der selvfølgelig RIIIIGELIGT med smør i...
I skal selvfølgelig også have glæden af at prøve dem af selv, så her kommer der opskrifter, som i øvrigt er fra Amos store Julebagebog:
I skal selvfølgelig også have glæden af at prøve dem af selv, så her kommer der opskrifter, som i øvrigt er fra Amos store Julebagebog:
Strassburger
Du skal bruge:
250g hvedemel
25g marcipan (jeg brugte 45g)
80g flormelis
250g blødt smør eller margerine
Pynt: Mandler eller cocktailbær
Sådan gør du:
1. Rør marcipanen glat og lind med lidt smør.
Kom flormelis og resten af smørret i og rør det godt sammen.
Tilsæt melet og rør dejen sammen.
2. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl
og sprøjt den ud i små toppe på en bageplade med bagepapir.
3. Pyt med halve smuttede mandler eller halve cocktailbær
Bagetid:
ca. 6-8 minutter midt i en 200 grader forvarmet ovn (180 grader ved varmluft)
Ingefærstykker
Du skal bruge:
125g hvedemel
125g smør
125g sukker
125g lys sirup
1 tsk. stødt ingefær
Revet skal af 1 citron
Pynt: overtrækschokolade
Sådan gør du:
1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker og sirup.
Rør det godt sammen.
2. Mel, ingefær og citronskal blandes sammen.
Den afkølede sukkerblandingen hældes herover i og dejen røres sammen.
Dejen kommer til at minde lidt om en lemon curd i konsistens.
3. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer.
Husk god afstand, da kagerne flyder ud.
Bagetid:
ca.10-12 minutter midt i en 180 grader forvarmet ovn (luftovn 160 grader)
Lad kagerne køle lidt af på pladen, men der skal arbejdes mens de stadig er varme.
Rul kagerne som en lille cigar og lad dem tørre lidt til de bliver helt sprøde. Smelt da
Rigtig god bagelyst...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...