Det er slet ikke noget vi nogensinde har praktiseret herhjemme tidligere, at lave sunde udgaver af konfekt, for skal det være jul, så lad det være jul har vores motto været og så har vi proppet os med snebolde, romtoppe, frugtflæsk (dog kun min mand, for jeg kan ikke udstå det syntetiske stads) og pebermynte stokke... Men nu hvor vi har en bette en, som slet ikke har brug for at overtage disse usunde vaner fra så tidlig en alder, så har jeg i år bestemt mig for, at det skulle afprøves med den sunde udgave... Så må vi vente med at få det "rigtige" konfekt hjemme hos bedsterne og stadig kun i begrænset mængde der også...
Jeg hev derfor fat i bogen Sundt Sødt og fandt følgende lækkerier frem:
Min favorit blandt dem er helt klart choko-havregryn kuglerne skarpt forfulgt af choko-orange kuglerne og de er super nemme at lave. Det der tager tid er at trille kuglerne og vende dem i drysset... Men har du en eftermiddag, så går det hurtigt og her har du opskrifterne:
Choko-orange kugler:
200g dadler
75g mandler
3 spsk. ren kakao-pulver
2 spsk. kokosmel
1 spsk. fedtstof (smagløs olie eller en nødde/sesamolie)
1 tsk. vanillekorn (jeg brugte pulver)
3 spsk. appelsinsaft
1 spsk. revet appelsinskal
Drys: finthakkede mandler, kakaopulver eller overtræk med mørk chokolade
Choko-havregryn kugler
100g dadler
100g rosiner (den oprindelige opskrift bruger svesker, men det havde jeg ikke på lager)
50g mandler
9 spsk. havregryn
2 spsk. ren kakaopulver
1 spsk. fedtstof (jeg brugte solsikkeolie)
1 tsk. vaniljekorn (jeg brugte flydende vanilje)
lidt vand til at få det til at hænge sammen
Drys: kakao eller finthakkede mandler
Eksotiske kugler
100g dadler
50g abrikoser
50g tørrede tranebær
100g mandler
1 spsk. fedtstof (jomfrukokosolie eller anden smagløs olie)
1 spsk. ren kakaopulver
1 spsk. hakket mørk chokolade
Drys: Kokosmel
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og kør dem til en fin masse efter smag og behag. Herefter kan du ælte lidt knas ind i massen, hvis du har lyst til det. Form derefter massen til små kugler og rul dem i drys eller overtræk dem med chokolade. Der bliver ca. 25-30 kugler af hver portion alt efter hvor store kugler du triller...
Bon appetit...
Jeg hev derfor fat i bogen Sundt Sødt og fandt følgende lækkerier frem:
Choko-orange kugler trillet i finthakkede mandler
Choko-havregryn kugler trillet i kakao
Eksotiske kugler trillet i kokos
Min favorit blandt dem er helt klart choko-havregryn kuglerne skarpt forfulgt af choko-orange kuglerne og de er super nemme at lave. Det der tager tid er at trille kuglerne og vende dem i drysset... Men har du en eftermiddag, så går det hurtigt og her har du opskrifterne:
Choko-orange kugler:
200g dadler
75g mandler
3 spsk. ren kakao-pulver
2 spsk. kokosmel
1 spsk. fedtstof (smagløs olie eller en nødde/sesamolie)
1 tsk. vanillekorn (jeg brugte pulver)
3 spsk. appelsinsaft
1 spsk. revet appelsinskal
Drys: finthakkede mandler, kakaopulver eller overtræk med mørk chokolade
Choko-havregryn kugler
100g dadler
100g rosiner (den oprindelige opskrift bruger svesker, men det havde jeg ikke på lager)
50g mandler
9 spsk. havregryn
2 spsk. ren kakaopulver
1 spsk. fedtstof (jeg brugte solsikkeolie)
1 tsk. vaniljekorn (jeg brugte flydende vanilje)
lidt vand til at få det til at hænge sammen
Drys: kakao eller finthakkede mandler
Eksotiske kugler
100g dadler
50g abrikoser
50g tørrede tranebær
100g mandler
1 spsk. fedtstof (jomfrukokosolie eller anden smagløs olie)
1 spsk. ren kakaopulver
1 spsk. hakket mørk chokolade
Drys: Kokosmel
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og kør dem til en fin masse efter smag og behag. Herefter kan du ælte lidt knas ind i massen, hvis du har lyst til det. Form derefter massen til små kugler og rul dem i drys eller overtræk dem med chokolade. Der bliver ca. 25-30 kugler af hver portion alt efter hvor store kugler du triller...
Bon appetit...
Synes det er super fint, at I ikke vil lære alle de usunde vaner videre allerede. Disse små kugler smager helt sikkert også skønt :)
SvarSletTak Bianca :) Ja, jeg synes bestemt ikke Elias behøver at få det ind så tidligt, det kommer jo nok senere, men i år har han allerede smagt klejner og pebernødder og drikker da lidt saft til sin risengrød, men slik og sodavand det må altså vente, for han bliver jo kun 2 år til februar...
SvarSlet