Gå videre til hovedindholdet

11. December - Jul med krummer i del 1...

Til jul høre sig altså småkager... Det er ikke noget vi spiser herhjemme særlig tit, men til jul sætter jeg mine småkage-bage-evner på en prøve og kaster mig ud i nye opskrifter på julesmåkager... Derfor vil der også komme en mindre følgeton med kageindlæg i løbet af julekalenderen - det håber jeg i bære over med...

Jeg vil lægge ud med én slags småkager og én monster lækker jule "lagkage"... Jeg skriver lagkage i citationstegn fordi kagen egentlig minder ret meget om mine fondantkager bare uden fondant! Den mest himmelske blanding du kan forestille dig og det er IKKE sidste gang den bliver lavet denne jul... det er den simpelthen bare for god til at lade være med... Se lige bort fra pynten, for køn blev den altså ikke ligefrem... det skulle gå lidt stærkt, så smag frem for udseende denne gang selvom jeg ellers gerne går meget op i begge dele!



Kagen er en gulerodskage (lavet på DENNE berømte cupcake opskrift - dog uden nødder) med Chocolate Creamcheese Frosting (som jeg har brugt før HER)... MUMS siger jeg bare og prøv det, du bliver IKKE skuffet... Du kan også bare lave cup cakes'ne og så proppe et ordentlig lag frosting på and Bob's your uncle! (det sjoveste udtryk jeg nogensinde har hørt ytret af selveste Mr. Jamie Oliver himself) Det er SÅÅÅÅÅ godt!


Så kommer vi til den lettere afdeling... Her har vi en omgang lækre biscotti med chokolade og mandler (det er da SLET IKKE fordi jeg kan lide chokolade...) Jeg fandt opskriften i Amo's store julebog og måtte lige afprøve den eftersom jeg havde alle ingredienserne hjemme...



Chokolade biscotti (ca. 30 stk.)
250g hvedemel
250g sukker
1 tsk. bagepulver
2 æg
150g hele mandler
50g groft hakket mørk chokolade

Bland mel, sukker og bagepulver. Tilsæt æggene og bland det hele godt sammen. Ælt chokolade og mandler i til sidst.

Form 2 aflange stænger ca. 5 cm brede og 2 cm høje på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand mellem stængerne, da de flyder lidt ud.

Bagetid: ca. 20 minutter i en 180 grader (160 grader varmluft) forvarmet ovn.

Lad stængerne køle lidt af og skær dem på skrå i tynde snitter, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir med skærefladen opad. Bag kagerne yderligere 15-20 minutter ved 150 grader (130 grader varmluft.).


Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo