20. December - Julestjernen...

I år ville jeg dedikeret et helt indlæg til julestjernen, som jo fås i virkelig mange afskygninger - af papir, til at sætte på toppen af træet, til at flette, til at hæge i vinduet med lys i og sågar som blomst. Men hvad betyder julestjernen for dig, er det et pejlemærke for dig eller betyder julestjernen slet ikke noget udover at være et dekorativt element i julepyntningen?

 I år har DR1 valgt at lave en julekalender, der netop hedder Julestjerner - jeg har ikke selv set så meget af den endnu, men den virker okay, måske følger du allerede med?

Julestjernen for mig har altid været et symbol på noget uopnåeligt og alligevel noget, som guider dig gennem livet og et varsel om at noget nyt er på vej. Sådan lidt som vi høre i juleevangeliet, hvor vi hører både de vise mænd og hyrderne på marken drages af stjernen... Du kan læse nærmere om Betlehemsstjernen HER Her er lige et lille glimt, af de stjerner, jeg har lavet eller fået i gave gennem de sidste år.

Lavet af min overbo

Sidste års julekort

Lavet tilbage i 2009 og mast flad i julepynten sidste år... Men der skal laves nogle nye næsteår!

Er du mere til de flettede af slagsen, kan du finde en lækker tutorial HER...

Bevæger vi os over i botanikkens verden, så har den også sin helt egen julestjerne:


Julestjernen er min ynglingsblomst næst efter vintergækken (hvad er det lige jeg har for vinterblomster! Ihh da...) med dens ildrøde farve kan den skræmme selv dem mest vellidte bort, men herhjemme trives den grumme godt i vindueskarmen...

Rigtig god fornøjelse med sine julestjerner...

Kommentarer

Andre har også læst